mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΡΤ: Επιχείρηση συρρίκνωσης (μέρος 3ον)

Από το Ποντίκι-media

Η πολιτική συμφωνία κορυφής σε επίπεδο τρικομματικής κυβέρνησης, με την τοποθέτηση του Γιώργου Μπράμου (ΔΗΜΑΡ) στη θέση του γενικού διευθυντή Προγράμματος απείλησε τη συνοχή της διοίκησης στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η άλωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με παράδοση συνολικά της παραγωγής, ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής, σε εξωτερικά ιδιωτικά συμφέροντα, διαδικασία στην οποία οι σχέσεις κάθε λογής ημετέρων καθορίζουν το παιχνίδι και τη ροή του χρήματος, έχει πολλά ακόμη επεισόδια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία του νέου οργανογράμματος της εταιρείας. Σχέδιο που θα βάλει τη σφραγίδα της συρρίκνωσης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα μικρύνει σε δραστηριότητες και παρέμβαση, ενώ θα πληρώνει τη μαύρη τρύπα των κρατικών χρεών με μέρος των ετήσιων εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος. Και παράλληλα θα εκχωρήσει μέρος της ακίνητης περιουσίας της, στο χρυσοφόρο οικόπεδο της Κατεχάκη, παραχωρώντας το μισό στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη δημιουργία του «στρατοπέδου συγκέντρωσης» για μετανάστες.

Με το σχέδιο για το νέο οργανόγραμμα, οι Γενικές Διευθύνσεις Προγράμματος, Ενημέρωσης, Ραδιοφωνίας, ενοποιούνται σε μια Γενική Διεύθυνση - μαμούθ, η οποία προορίζεται – κατά πληροφορίες – για τον νυν γενικό διευθυντή ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο. Σε μια τέτοια περίπτωση ο νέος γενικός Προγράμματος Γ. Μπράμος θα υποβιβαστεί σε διευθυντή. Σημαντική παράμετρος είναι η προώθηση κατάργησης της διοικητικής αυτονομίας της ΕΡΤ3, με τη μετατροπή της σε απλή Γενική Διεύθυνση στη μητρική εταιρεία. Έτσι εξηγείται και το πάγωμα των όποιων διοικητικών αλλαγών συζητιούνταν το προηγούμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη. Προβλέπονται ακόμη δυο Γενικές Διευθύνσεις, των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Διοικητικού Προσωπικού, που θα συμπληρώνουν τη διοικητική πυραμίδα της συρρικνωμένης πλέον ΕΡΤ.

Εξελίξεις και στα δικαστήρια

Εν τω μεταξύ οι παλαιότερες υποθέσεις καταγγελλόμενων σκανδάλων επί προηγούμενης διοίκησης στην ΕΡΤ συνεχίζουν να απασχολούν τις ανακριτικές αρχές και τα δικαστήρια. Ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Παναγόπουλος, νυν διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, που έχει ήδη καταδικαστεί μια φορά, αφέθηκε ελεύθερος πληρώνοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο Χρ. Παναγόπουλος αντιμετωπίζει το αδίκημα της απιστίας για τις συμβάσεις με τέσσερις τεχνικούς συμβούλους αλλά και τη σύμβαση ανάθεσης του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2006 σε εταιρεία που δεν είχε συσταθεί. Οι εν λόγω συμβάσεις θεωρούνται ζημιογόνες για το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: