mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

1.078 τηλεοπτικοί-ραδιοφωνικοί σταθμοί χωρίς άδεια!


 Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνεχίζει να λειτουργεί το τμήμα διαφάνειας επιχειρήσεων, το οποίο ουσιαστικά παραλαμβάνει μόνο τις βεβαιώσεις –δηλώσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάποιος ουσιαστικός έλεγχος ασυμβίβαστων.
Στο τέλος του 2012, σύμφωνα με το ΕΣΡ, στο Μητρώο των επιχειρήσεων του Τμήματος διαφάνειας ήταν καταγεγραμμένες 131 τηλεοπτικές επιχειρήσεις με βεβαιώσεις «προσωρινής νομιμότητας», 948 ραδιοφωνικοί σταθμοί με βεβαίωση λειτουργίας, 398 εκδοτικές επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών, 230 διαφημιστικές επιχειρήσεις, 13 εταιρείες έρευνας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, 21 εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών Μέσων και 46 εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση ο μεγάλος «όγκος των καταχωρήσεων στοιχείων των παραπάνω επιχειρήσεων, η έλλειψη της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής και η ανεπαρκής στελέχωση του τμήματος, αποτελούν τις αιτίες για την αργή καταχώρηση των στοιχείων αυτών στο Μητρώο». Το ΕΣΡ επαναλαμβάνει όπως κάθε χρόνο στις ετήσιες εκθέσεις του, πως το πρόβλημα θα λυθεί με τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ώστε να μπορεί να γίνει αποτελεσματική η εποπτεία και ο έλεγχος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: