mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Είδατε τον Quardian;

Πρωί-πρωί με πιάνει μια θλίψη. Ακούω το χαμό για το Alter, ένας να βρίζει άλλον, πικρίες, αλληλοφάγωμα. Η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να συμφωνήσει σε κοινή στάση, άλλα λέει ο ένας άλλα ο άλλος. Ο Κουρής θα το ανοίξει το κανάλι γιατί έτσι γουστάρει και οι θεσμοί προφανώς και δεν κάνουν κάτι, γιατί επίσης έτσι γουστάρουν. Και άμα λάχει βάζουμε ή βγάζουμε μια διάταξη σε κάποιο νόμο υπέρ ιδιοκτητών media. Στην "Ελευθεροτυπία" είδαν πως έτσι λειτουργεί το σύστημα και θέλουν να βγάλουν το φύλλο. Σχεδόν πειρατικά. Με την υπογραφή εννοείται εργαζομένων σε νέες συμβάσεις 4μηνης διάρκειας. Κι αν πετύχει στο περίπτερο, ε, θα δει τι κάνει ο εκδότης...Στου Λυμπέρη τα περιοδικά θα συνεχίσουν να βγαίνουν, επίσης σχεδόν πειρατικά. Οι εργαζόμενοι να πάνε στο διάολο και από ...εργαζόμενους να, ένα σωρό να αποδεχθούν δουλειά με το 1/3 του μισθού τους.
Στην δημοσκόπηση της Κάπα Reaserch στο Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες φαίνεται να απαξιώνουν τα ελληνικά ΜΜΕ κατά 97,7%. Τα ΜΜΕ είναι πρώτα στο δείκτη μη εμπιστοσύνης, πάνω από τη τρόϊκα και την κυβέρνηση!
Κι όμως αυτά τα ΜΜΕ, αυτοί οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν αμέριμνοι να νουθετούν την κοινωνία κάθε μέρα για το τι θα πρέπει να σκέφτεται. Τι δεν θα πρέπει να πράττει. Και θεωρούνται επιτυχημένοι. Προπαγανδιστές, μάγκες στους πολίτες, κότες στα αφεντικά και τους τροϊκανούς.
Στη χθεσινή του έκδοση ο Quardian είχε πρωτοσέλιδο την κρίση στο BBC και μέσα το κεντρικό του ρεπορτάζ για αυτό. Μιλούσαν εργαζόμενοι -δημοσιογράφοι του BBC για την αλαζονεία των στελεχών της διοίκησης, για τα λάθη της. Εγκαλούσαν τα στελέχη για την κρίση στο δίκτυο, ζητούσαν ευθύνες.
Σκέφθηκε άραγε κανείς από τη παραπαίουσα διοίκηση του BBC ή την βρετανική κυβέρνηση να τους απολύσουν; Ή να καταθέσουν αγωγή εναντίον του συνδικάτου των δημοσιογράφων; Ή εναντίον του Quardian;  Στην ΕΡΤ και το σκέφθηκαν και το έκαναν. Και θεωρούμε(σωστά) μεγάλη νίκη κατά της λογοκρισίας ότι τελικά βγήκαν στον αέρα ο Κώστας Αρβανίτης με τη Μαριλένα Κατσίμη. Που όμως θα συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι να πέσει πάνω τους η λαιμητόμος της λήξης σύμβασης τους στις 30 Δεκεμβρίου. Και στο μεταξύ η τριτοκομματική κυβέρνηση που πλακώθηκε για μια τηλεοπτική εκπομπή συνυπογράφει για το κλέψιμο του ανταποδοτικού τέλους και των κτιρίων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.
Ξαναβλέπω τον Quardian. Είναι φανερό, η δημοσιογραφία στα δικά μας ΜΜΕ ενταφιάζεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους και τα καρφιά στο φέρετρο της τα προσφέρουν οι εκδότες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: