mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ώρα της κρίσης για τον Λυμπέρη


Ξεπουλάει ο Λυμπέρης πριν την κατάρρευση
(αναδημοσίευση από mediaproject)

Κρατάει μήνες ολόκληρους η κατάρρευση του συγκροτήματος Λυμπέρη. Με απλήρωτους εργαζόμενους από τον Απρίλιο του 2011(!) και με συνεχή σενάρια, φήμες για ένταξη του στο άρθρο 99. Δεν ήταν τόσο εύκολο. Φαίνεται όμως πως το πλήρωμα της κρίσης έφθασε και οι εξελίξεις αρχίζουν να τρέχουν έξω από την πόρτα εκδότη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για το συγκρότημα. Για την πώληση τίτλων, το οριστικό λουκέτο, την πτώχευση ή την ένταξη στο άρθρο 99. Ίσως σε αυτή την επίσπευση έπαιξε ρόλο η πρώτη σημαντική νίκη των εργαζομένων που πετύχαν προσωρινή διαταγή για τημεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της εταιρείας λόγω του ότι εταιρεία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα..
Ο Αντώνης Λυμπέρης που μέχρι και πριν μερικούς μήνες κατέβαινε ο ίδιος προσωπικά να μιλήσει στο προσωπικό του,

να ζητήσει να δουλέψουν κι άλλο χωρίς μισθούς, να πει ότι κάνει προσπάθειες να βρει δάνεια, να δώσει 200 και 300 ευρώ έναντι, θα μετακομίσει μαζί με ότι διατηρήσει από το συγκρότημα του στο Χαλάνδρι.

Εδώ και μήνες έτσι κι αλλιώς δεν εμφανίζεται στο μαγαζί του. Πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει, στελέχη κυρίως, άλλοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, άλλοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ο ίδιος ο εκδότης προχώρησε στη σύσταση δυο ή τριών νέων, μικρότερων εταιρειών, στις οποίες εμφανίζονται επικεφαλής η κόρη του ή άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 πάντως μέχρι σήμερα δεν έκανε. Αλλά ο χρόνος πιέζει. Και οι επαφές-συζητήσεις-διαπραγματεύσεις που γίνονταν με άλλους εκδότες, όπως για παράδειγμα των Θεοχάρη Φιλιππόπουλο των "Αττικών εκδόσεων" και τον Θοδωρή Κυριακού της "Δάφνης" για τη πώληση των τίτλων στα πιο πετυχημένα περιοδικά του συγκροτήματος ήταν ατέρμονες. Αφενός οι δυο ανταγωνιστές τα ήθελαν κοψοχρονιά, αφετέρου είναι στη μέση τα δικαιώματα των διεθνών τίτλων. Το ποιοί τίτλοι θα καταλήξουν στο συγκρότημα Φιλιππόπουλου και ποιούς θα πάρει ο Θ. Κυριακού, θε εξαρτηθεί από το σκόντο που θα κάνει ο Αντώνης Λυμπέρης στις τιμές που αρχικά ζητούσε. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι και οι φωτορεπόρτερ με απόφαση της ένωσης τους, της ΕΦΕ, κήρυξαν από σήμερα εμπάργκο στα περιοδικά του Λυμπέρη. Και όπως θυμόμαστε έτσι ακριβώς συνέβη λίγο πριν καταρρεύσει η ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΗΤ για τη νίκη των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων

Το Ειρηνοδικείο Κορωπίου έκανε χθες Τετάρτη 31-10-2012 δεκτό το αίτημα των 71 εργαζομένων στις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.» που με πρωτοβουλία και στήριξη της ΕΣΠΗΤ είχαν καταθέσει αίτημα για χορήγηση Προσωρινής Διαταγής για τη μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της εταιρείας λόγω του ότι εταιρεία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι και σήμερα.
Με την συγκεκριμένη αίτηση την οποία υπογράφουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΣΠΗΤ Δημήτριος Περπατάρης και Ιωάννης Σκορδιαλός, ζητείται η επιδίκαση όλων των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων αποδοχών από την εταιρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ Α.Ε.»
Η συντονισμένη προσπάθεια όλων για την προστασία και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων, έφερε ένα καταρχήν θετικό αποτέλεσμα.
Η συλλογική και συντονισμένη δράση του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ και των συναδέλφων που εργάζονται στις «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε.» συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση.

Και η ανακοίνωση της ΕΦΕ
Συνάδελφοι,
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (και μετά από συνάντηση με τους συναδέλφους που συνεργάζονται συστηματικά με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Α.Ε), σας ενημερώνουμε πως η Ε.Φ.Ε αποφάσισε να προκηρύξει ΕΜΠΑΡΚΓΟ στις παραπάνω εκδόσεις, καθώς χρωστάνε (απλήρωτα) τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ
Δεν δίνουμε ούτε μία φωτογραφία στις εκδόσεις ΛΥΜΠΕΡΗ (και αποκλείουμε την πρόσβαση στους server μας) μέχρι να εξοφλήσει και τον τελευταίο συνάδελφο.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Μάριος Λώλος Χριστίνα Ζαχοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: