mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι έδειξαν καλή διάθεση. Ο 9,84;

Ομόφωνο ψήφισμα των δημοσιογράφων
(αναδημοσίευση από Μαχόμενη δημοσιογραφία)

Μετά από μία πολύωρη και θυελλώδη συνέλευση των δημοσιογράφων του Αθήνα 9,84 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε ένα ομόφωνο ψήφισμα το οποίο περιλαμβάνει τη δική τους πρόταση «επανόρθωσης» της –πολυδιαφημισμένης- τιμής το διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη…
Παρόντα στη συνέλευση άτομα του στενού περιβάλλοντος του κ. Καμπύλη που (μετά από …σύσκεψη στα γραφεία του σταθμού όπου προηγουμένως είχαν αποπειραθεί να κάνουν… αντισυνέλευση) προσπάθησαν απεγνωσμένα να σταματήσουν την απεργία- ακόμη και μετά την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος και την γενναία υποχώρηση της Λαμπρινής Θωμά να αποδεχτεί ένα κείμενο ανασκευής που δύσκολα θα υπέγραφαν αυτοί που το πρότειναν!!!
Προς μεγάλη απογοήτευση των «απεσταλμένων» (κάποιοι από αυτούς στην προηγούμενη συνέλευση είχαν μέχρι και ανοιχτά κινητά για να προσφέρουν… απευθείας μετάδοση στον εντολοδόχο τους!!!) οι δημοσιογράφοι του σταθμού, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, αντιστάθηκανσθεναρά υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφο τους αλλά και την δική τους αξιοπρέπεια.

Πριν από την συνέλευση, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζόμενων (Κώστα Ράπτη και Ελευθερίας Κουμάντου καθώς και του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με εκπροσώπους των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο).
Η μπάλα τώρα περνάει στον Διευθυντή του Σταθμού και τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, ο οποίος έχει ενημερωθεί (γραπτά και προφορικά) από την ΕΣΗΕΑ, ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον Δημοτικό σταθμό της Αθήνας και να επανέλθει η εργασιακή ειρήνη.


ΨΗΦΙΣΜΑ


Ομόφωνα, η Συνέλευση των απεργών δημοσιογράφων του Αθήνα 984 που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. του Σωματείου:

• Επιβεβαίωσε τη διάθεση του σώματος να αντιμετωπίσει ενωτικά το προβλήματα που έχουν προκύψει ή ενδέχεται και στο μέλλον να προκύψουν στη λειτουργία του «Αθήνα 9,84», έχοντας κατά νού ότι τα δημόσια μέσα δίνουν στην παρούσα συγκυρία μάχη επιβίωσης.

• Επιβεβαίωσε ότι διεκδικεί την επιστροφή της συναδέλφου Λαμπρινής Θωμά στην εργασία της, κρίνοντας ότι η επίλυση του θέματος αυτού συμπυκνώνει τη δυνατότητα εξασφάλισης αδιατάρακτων εργασιακών σχέσεων στον σταθμό,

• Αναγνώρισε την ανάγκη ανάρτησης από την συνάδελφο στην προσωπική της ιστοσελίδα του επανορθωτικού κειμένου που επισυνάπτεται και χαιρετίζει την ετοιμότητά της να το πράξει προκειμένου να υπάρξει λύση.

• Θεωρεί ότι μία τέτοια κίνηση επαρκεί (με βάση και το σκεπτικό του Δ.Σ. της ΔΕΡΑ) για την ανάκληση της εν λόγω απόλυσης και την επιστροφή της συναδέλφου στην εργασία της.

• Καλεί την διοίκηση του «Αθήνα 9,84» να κάνει, χωρίς περιττή χρονοτριβή, τα βήματα που της αντιστοιχούν – οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων και το σωματείο είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρινιστική επαφή.

• Δηλώνει την ετοιμότητα του σώματος των εργαζομένων να τερματίσει (υπό την εγγύηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το οποίο και συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 12.30) την απεργία που πραγματοποιείται από τις 22/11, ευθύς μόλις η λύση που περιγράφεται γίνει αποδεκτή.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 9,84»

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ

«Ανακαλώ τις δηλώσεις για τη λειτουργία του Αθήνα 9,84 που δημοσιεύθηκαν στην προσωπική μου σελίδα στο Διαδίκτυο στις 20/10/2012 ως προς τους χαρακτηρισμούς που εκεί περιέχονται, καθώς έγιναν και υπό καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης. Εκφράζω επίσης την επιθυμία μου να συνεχίζω να συνεργάζομαι, σύμφωνα με τη σύμβαση εργασίας μου και τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε κλίμα ομαλότητας με τα αρμόδια όργανα του σταθμού και τον Γενικό Διευθυντή κ. Τάκη Καμπύλη, τον οποίο παρά τα όσα συνέβησαν εκτιμώ ως επαγγελματία και συνάδελφο και εκφράζω τη λύπη μου για την ένταση που δημιουργήθηκε από τις παραπάνω δηλώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: