mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Μια "Ελευθεροτυπία" με πατέντα

(αναδημοσίευση από το advertising)

Από τις στάχτες της επιχειρεί να αναγεννηθεί η «Ελευθεροτυπία», λίγες ημέρες μετά την έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών» και των «6 Ημερών» του Α. Δελατόλλα.
Για την ενδεχόμενη επανέκδοση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, στο κτίριο της «Ε»στον Νέο Κόσμο, αρκετοί εργαζόμενοι από τους εκπροσώπους, στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε, μετά και από σχετική ανακοίνωση της Χ.Κ.Τεγόπουλος στο Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με το σχέδιο, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» θα επανεκδοθεί με «ανάθεση έργου» από τη Μάνια Τεγοπούλου (Χ.Κ.Τεγόπουλος) σε άλλη εταιρεία, ιδιοκτησίας του 47χρονου δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου, της οποίας το όνομα δεν κατονομάζεται. 
Το σχέδιο περιλαμβάνει την έκδοση, αρχικά για τέσσερις μήνες συν άλλους τρεις στη συνέχεια (ως option), με τη συμμετοχή περίπου 250 πρώην εργαζομένων – με συλλογικές συμβάσεις επιπέδου του 2009 - οι οποίοι δεν θα απεμπολούν τις διεκδικήσεις τους για αποζημιώσεις και δεδουλευμένα.

Το σχέδιο επανέκδοσης θα χρηματοδοτηθεί από τις εισπράξεις επί των πωλήσεων και τη διαφήμιση, ενώ στην περίπτωση κερδών, αυτά θα μεταφερθούν στη ΧΚ Τεγόπουλος για αποπληρωμή αποζημιώσεων και δεδουλευμένων. Πολύ πιθανή θεωρείται στην περίπτωση αυτή η κατάθεση ψήφου εμπιστοσύνης από την πλευρά των τραπεζών.
Θεωρείται βέβαιο ότι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» - όχι απαραίτητα όσων απασχολούνται στην «Εφημερίδα των συντακτών» ή στις «6 Ημέρες», θα κινηθούν νομικά εναντίον της έκδοσης, τουλάχιστον έως ότου εξοφληθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: