mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Άλλο ψηφιακό χάρτη έφτιαξαν, άλλος αποφασίστηκε!

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του καθηγητή Αθανάσιου Κανάτα ο οποίος μαζί με την ομάδα του ανέλαβε να φτιάξει το νέο ψηφιακό χάρτη των συχνοτήτων, κυκλοφορεί αυτό τον μήνα το περιοδικό Digita TV Info στα περίπτερα. Η διαβούλευση έγινε, ο καθηγητής απάντησε στις ενστάσεις κρατικών και ιδιωτικών καναλιών και στην Εφημερίδα της κυβέρνησης βγήκε άλλος ψηφιακός χάρτης! Το πως και γιατί συνέβη αυτό αποκαλύπτει το πως κινούνται τα ιδιωτικά τηλεοπτικά συμφέροντα στο χώρο της τηλεόρασης. Οι μετέπειτα εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό (απόσυρση των δεσμεύσεων της ψηφιακής TV από το Μεσοπρόθεσμο) αποδεικνύουν το ψηφιακό μπάχαλο στην Ελλάδα.
Στο νέο τεύχος του περιοδικού μια ακόμη συνέντευξη του διευθυντή αθλητικού περιεχομένου του ΟΤΕ TV  για τα HD κανάλια και τις 3D μεταδόσεις.

Το Digital TV στα περίπτερα
Πλούσια ειδησεογραφία, αποκλειστική ενημέρωση και πολλά τεστ χαρακτηρίζουν το νέο τεύχος Νοεμβρίου του Digital TV info. Αυτό το μήνα το Digital TV info στηρίζει τους φίλους των Linux δεκτών. Περισσότερα από 18 plug ins, που αναμένεται να εκτοξεύσουν οποιονδήποτε Enigma 2 δέκτη, δοκιμάζονται και παρουσιάζονται από τον Γιάννη Φίλιππο Δημητριάδη.
Η αρθογραφία συνεχίζεται με την συνέντευξη του κου Κανατά (διευθυντής έργου του νέου χάρτη συχνοτήτων), στην Ματίνα Παπαχριστούδη, που αποκαλύπτει τις παρεμβάσεις στον χάρτη συχνοτήτων, αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούν αυτές.

Άκρως απολαυστικός και ο Διευθυντής αθλητικού περιεχομένου του ΟΤΕ TV, κος Κ. Φίλιππας, ο οποίος μας αποκαλύπτει τα σχέδια της πλατφόρμας για HD κανάλια, 3D μεταδόσεις, αλλά και για τις επιδιώξεις του OTE TV για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Premiere League.

Η δημιουργία του ελληνικού τμήματος της Fox, μας έδωσε την δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις κες Δεμίρη και Παναγίδου, της εταιρίας Fox International Channel Greece, οι οποίες μας ενημέρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα πλάνα και τις προθέσεις σε περιεχόμενο της εταιρίας, αλλά και για τις αποκλειστικές και βραβευμένες ξένες σειρές που προβάλλουν.

Όσο αφορά τα τεστ και αυτό το μήνα συνοδεύονται από τιμές λιανικής. Οι δοκιμές ξεκινούν με ένα μίνι ομαδικό τεστ 4 νέων επίγειων ψηφιακών δεκτών και συγκεκριμένα των Numeriqs HT4420FA, Strong SRT8102+ και Not Only LVT6BOXHDA1 & LV6TSCART4SD.

Η συνέχεια έρχεται με την παρουσίαση του αθλητικού πακέτου beIN Sport , ενώ ο Παναγιώτης Μαλακούδης υποβάλει σε σκληρή δοσκιμή τους νέους παίκτες στο χώρο των Enigma 2 δεκτών με 2 και 3 tuners, Venton Unibox HD-2 & HD-3.

O Παύλος Κερασίδης μας αποκαλύπτει τα πολλά μυστικά του νέου Combo δέκτη Ferguson Ariva Combo 250, αλλά και του νέου μικροσκοπικού δορυφορικού δέκτη, Alma S-2250.

O Σωτήρης Χατζηστρατής δοκιμάζει τον πρώτο μίνι HD δέκτη Edision Optimus, αλλά και το πρώτο Sat Finder της εταιρίας με το όνομα X-Finder, που συνδυάζει μετρήσεις και εικόνα σε επίγεια και δορυφορικά κανάλια HD MPEG-4.

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται με την νέα μονάδα της Polytron SPM-T2AVT, που επιτρέπει την μετατροπή δύο σημάτων AV σε ένα DVB-T multiplex, αλλά και των νέων πολυδιακοπτών stand alone και διαδοχικής σύνδεσης της Ikusi.

Πολλές και αποκλειστικές ειδήσεις θα βρείτε και στις στήλες με την ειδησεογραφία του μήνα. Ενδεικτικά, διαβάστε για τον νέο δέκτη και κάτοπτρο του OTE TV (στήλη News), αλλά και για το switch off του Χορτιάτη και το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα των switch off (Media Transmitter).

Μετά από ένα χρόνο κυκλοφορίας το ένθετο περιοδικό Security Report κάνει την υπέρβαση και παρουσιάζει το πρώτο συγκριτικό τεστ σε πίνακες συναγερμού. Μετά από αναλυτική έρευνα στην ελληνική αγορά διαπιστώσαμε ότι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πίνακες συναγερμού. Έτσι, στο εργαστήριο του Security Report συγκεντρώσαμε 21 μοντέλα, τα πιο εμπορικά της αγοράς, τα οποία υποβάλλαμε σε αναλυτική δοκιμή και πλήρη έλεγχο των χαρακτηριστικών τους, καταγράφοντας εμφανώς τα πάντα για αυτά.

Παράλληλα στο νέο πλούσιο τεύχος του Security Report, παρουσιάζουμε το υπερπλήρες Κέντρο Λήψης Atlas Security, την νέα PTZ κάμερα με joystick ελέγχου της EGuardian, την νέα Mini Ball Dome Camera της HDPRO, την ποιοτικότατη κάμερα Provision ISR-360, καθώς και τις νέες οπτικές επαφές χωνευτού τύπου της ελληνικής εταιρίας AGM.

Για άλλο ένα μήνα η Libra Press σας προσφέρει δύο άκρως ενημερωμένα και πλήρως τεχνικά καταρτισμένα περιοδικά στην τιμή του ενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: