mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με επιστολή του Κ. Μάινους ενημερώθηκαν στην Κάντζα για την έξοδο του RTL

Τη στιγμή που στους διαδρόμους του Alpha αναρτήθηκε η ανακοίνωση του RTL group για την αποχώρηση τους από την Ελλάδα, την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στο σταθμό λάμβαναν με mail την ευχαριστήρια επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Κρίστοφ Μάϊνους. Προς τους δυο μετόχους, τους εργαζόμενους και το RTL ειδικότερα. 
Έχει το ενδιαφέρον της η επιστολή με δεδομένο ότι ο ίδιος θα παραμείνει στο κανάλι μέχρι το τέλος της σεζόν... Το δηλώνει λέγοντας: "μαζί με τη διοικητική ομάδα του σταθμού να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας του Alpha."

Η επιστολή του Κ.Μάινους

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο βασικός μας μέτοχος, το RTL Group, έχει συμφωνήσει να μεταβιβάσει τις μετοχές του Alpha Media Group πίσω στον κ. Κοντομηνά. Η πώληση προς το παρόν υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω και τους δύο μετόχους μας για την υποστήριξή τους προς το κανάλι μας τα τελευταία τρία χρόνια.
 Μετά την έναρξη της συνεργασίας του RTL Group και του κ. Κοντομηνά το 2008, ο Alpha κατέστη ξεκάθαρα το τρίτο κανάλι στην αγορά, με έναν σημαντικό αριθμό επιτυχημένων και καθιερωμένων πλέον προγραμμάτων. Με μερίδιο τηλεθέασης 14,6% το 2011, ο Alpha πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του, έχοντας σημειώσει διαρκή και σταθερή άνοδο τα τελευταία τρία χρόνια.
 Αυτό αποτελεί πρώτα και κύρια επίτευγμα όλων σας. 

Εκ μέρους της διοίκησης και των μετόχων μας θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη σκληρή δουλειά που έχετε επενδύσει στον νέο Alpha. Όταν επαναλανσάραμε το κανάλι το 2008, είχαμε έξι πρωταρχικούς στόχους, τους οποίους και καταφέραμε από κοινού να επιτύχουμε:
- την επανατοποθέτηση του Alpha ως ένα ψυχαγωγικό και ενημερωτικό κανάλι για όλη την οικογένεια - την εισαγωγή νέων τύπων τηλεοπτικού προγράμματος στην ελληνική αγορά όπως τα reality και τα docu-soaps
- την καθιέρωση ενός νέου τρόπου προγραμματισμού, κυρίως σε σχέση με το daytime και το access-primetime
- την ανάπτυξη νέων τρόπων παρουσίασης των ειδήσεων και των ενημερωτικών μας προγραμμάτων, ως προς το περιεχόμενο, το ύφος αλλά και την ώρα προβολής, με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν του μεριδίου τηλεθέασης από 8,0% το 2008 σε 15,3% το 2011
- τη σημαντική αύξηση του μεριδίου τηλεθέασης και τον παράλληλο περιορισμό του κόστους - την αύξηση του διαφημιστικού μας μεριδίου και τη σταθεροποίησή μας στην τρίτη θέση. 

Με αυτά τα επιτεύγματα, είμαστε καλά προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε δύσκολες συνθήκες στην αγορά και ενώ τα μέσα αντιμετωπίζουν την πρόκληση μιας φθίνουσας διαφημιστικής αγοράς.
 Παρότι λυπάμαι για την απόφαση του RTL Group να αποχωρήσει από τον Alpha, χαίρομαι που είναι ο κ. Κοντομηνάς εκείνος που θα έχει την πλήρη κυριότητα του σταθμού.
Το κανάλι ήταν το «παιδί» του την τελευταία δεκαετία, και πάντοτε το στήριζε σθεναρά. Κατόπιν αυτών, θα ήθελα να σας ζητήσω να συνεχίσετε το σημαντικό σας έργο έτσι ώστε μαζί με τη διοικητική ομάδα του σταθμού να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας του Alpha. 

Εύχομαι σε όλους ένα ευτυχισμένο και γεμάτο επιτυχίες 2012.

 Με φιλικούς χαιρετισμούς Christoph Mainusch
--------
Και η ανακοίνωση του RTL group


Λουξεμβούργο/Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2012 –

Το RTL Group, το κορυφαίο Ευρωπαϊκό δίκτυο ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που αντιστοιχεί στο 70% του Alpha Media Group στον Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. H συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2012. Καθώς ο κος Κοντομηνάς κατέχει σήμερα μειοψηφική συμμετοχή που αντιστοιχεί στο 30% του Alpha Media Group, θα γίνει και πάλι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η σημερινή διοίκηση θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στη λειτουργική διαχείριση του σταθμού.
Ο Gerhard Zeiler, Διευθύνων Σύμβουλος του RTL Group δήλωσε:
 «Δεδομένης της έντονης και συνεχιζόμενης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα, αποφασίσαμε εντέλει την έξοδό μας από την ελληνική αγορά. Παρότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συνολική πορεία της αγοράς, η διοικητική ομάδα του σταθμού, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Christoph Mainusch, μαζί με τους εργαζομένους του Alpha, κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού και να περιορίσει παράλληλα το κόστος του προγράμματος, επιτυγχάνοντας και τα δύο σε μεγάλο βαθμό.
Είμαστε ευτυχείς για την εξεύρεση μίας λύσης που επιτρέπει στον Alpha να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ευχόμαστε στον Alpha, στους εργαζομένους του και στον επιχειρηματικό μας εταίρο, Δημήτρη Κοντομηνά, ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεισφορά τους και την αφοσίωση στο έργο τους, σε πολύ δύσκολους καιρούς».
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δήλωσε: «Ο Alpha βελτίωσε σημαντικά τη θέση του στην αγορά τα τελευταία τρία χρόνια. Λυπάμαι που το RTL Group αποχωρεί από την ελληνική αγορά, ιδίως δεδομένων των όσων έχουν επιτευχθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιχειρηματικούς μου εταίρους στο RTL Group για την εμπιστοσύνη, την καλή συνεργασία καθώς και την τεχνογνωσία με την οποία συνέβαλαν στην επανατοποθέτηση του Alpha προς νεότερα σε ηλικία κοινά.
Χαίρομαι που θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με την άκρως επαγγελματική διοικητική ομάδα του Alpha προκειμένου να καθοδηγήσουμε την εταιρία εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου».

Σημείωση προς τους συντάκτες
Το RTL Group απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στο Alpha Media Group τον Δεκέμβριο του 2008 και σήμερα κατέχει το 70%.Έκτοτε, η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά εκτιμάται ότι έχει σημειώσει πτώση άνω του 50%. Παρά τον σημαντικό περιορισμό του κόστους (μείωση 45% μεταξύ του 2008 και του 2011) προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση των διαφημιστικών εσόδων, ο Alpha κατάφερε την ίδια στιγμή να ενισχύσει σημαντικά το μερίδιο τηλεθέασής του στο κυρίως κοινό του, τους τηλεθεατές ηλικίας 15-44, από 12,5% το 2008 σε 14,6% το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: