mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η απάντηση του "Επενδυτή των εργαζομένων" στο ...μυαλό του Κ.Γιαννίκου

Καθημερινή παρουσία απέκτησε η ηλεκτρονική έκδοση των απεργών εργαζομένων του "Κόσμου του Επενδυτή". Το πρώτο εβδομαδιαίο φύλλο τους "υποχώρησε" μπροστά στη νέα δημοσιογραφική ύλη. Ρεπορτάζ που ανεβαίνουν πλέον στην ιστοσελίδα των απεργών.
Από την πλευρά του Κ.Γιαννίκου αντί κατάθεσης κάποιου σχεδίου, διαρρέεται πως θα γίνει συνάντηση για να καθορισθούν οι αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι πάντως μπήκαν στο ...μυαλό του και δίνουν τη δική τους απάντηση με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: "Είμαστε εδώ". Μένει να αποφασισθεί η απεργία για την έκδοση των τηλεοπτικών περιοδικών του ιδιοκτήτη. 

Στο… μυαλό του Κώστα Γιαννίκου 

 Απεργία και ασφαλιστικά μέτρα η απάντηση στις απειλές για αναστολή έκδοσης του ΚτΕ. Και νέα 48ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικού προσωπικού στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδώσεις TIVO, ΔΙΦΩΝΟ και INFORMER, καθώς η εργοδοσία δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε διαδικασία πληρωμής των δεδουλευμένων. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κ. Γιαννίκος δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής, επισήμως, τις προθέσεις του για το μέλλον της εταιρείας και των εκδόσεων.
 Έτσι, οι απειλές για αναστολή έκδοσης των εντύπων της εταιρείας BESTEND AE παραμένουν στον αέρα.
Το περασμένο Σάββατο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία, ο κ. Γιαννίκος ζήτησε συνάντηση, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με τη συντονιστική επιτροπή των εργαζομένων, παρουσία των νομικών τους συμβούλων, με σκοπό την … ενημέρωση για τις προθέσεις του όσον αφορά στην αναστολή των εκδόσεων αλλά και την παρουσίαση χρονοδιαγράμματος για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων, (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ) θεώρησαν πως ο Κ. Γιαννίκος αντί να προβεί στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών, επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης, ανασφάλειας και εκφοβισμού των εργαζομένων. Σε κοινή επιστολή τους προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας BESTEND AE επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Αντί να ζητείτε τη συνενοχή των εργαζομένων για την απόλυσή τους, πληρώστε όσα τους χρωστάτε». Σε νέα επικοινωνία, ως συνήθως τηλεφωνική, του κ. Γιαννίκου με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο ιδιοκτήτης δεσμεύτηκε, ότι μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, θα καταθέσει εγγράφως, τις προθέσεις του ως προς το μέλλον της εταιρείας και των εκδόσεων. Κατά τη διάρκεια νέας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΚτΕ, το TIVO, το ΔΙΦΩΝΟ και το INFORMER, ενημερώθηκαν ότι οι νομικοί τους σύμβουλοι προχώρησαν στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων διεκδικώντας αφενός την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου την αποτροπή ενδεχόμενης μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους καθώς και την τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας. Σημειώνεται, πως στη νέα 48ωρη απεργία που ξεκινά αύριο το πρωί, συμμετέχουν η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ) καθώς και η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) προκειμένου να αποτραπεί κάθε προσπάθεια «πειρατικής» έκδοσης του περιοδικού TIVO.


Είμαστε εδώ
από το http://ergazomenoiependyti.wordpress.com/

 Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» δεν είναι ένα πλήρες, ψηφιακό υποκατάστατο της έντυπης έκδοσης που κανονικά θα έπρεπε να είναι ήδη στα περίπτερα. Είναι μια έκδοση των εργαζομένων στον «Κόσμο του Επενδυτή» και τις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας Bestend που βρίσκονται σε απεργία για την καταβολή δεδουλευμένων δύο και πλέον μηνών. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχει γίνει πια ένας οδυνηρός κανόνας για τους εργαζομένους στα ΜΜΕ. Και, φυσικά, όχι μόνο αυτούς. Τα ΜΜΕ έγιναν από την πρώτη κορύφωση της κρίσης που κλονίζει τη χώρα μέρος του προβλήματος, παρ’ ότι -τουλάχιστον τα περισσότερα απ’ αυτά- διεκδίκησαν με πάθος τον ρόλο του προπαγανδιστή της «λύσης». «Λύσης» που δεν προμήνυε τίποτα καλό για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
Τα αποτελέσματα της λύσης αυτής τα «εισπράττουμε» όλοι. Και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ -δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί-, που στα μάτια της κοινής γνώμης συχνά προβάλλονται ως μια προκλητική εξαίρεση στον κανόνα της λιτότητας.
Η πραγματικότητα είναι πως στον λαμπερό κόσμο των ΜΜΕ ελάχιστοι είναι πια οι αστέρες που απολαμβάνουν το προνόμιο ενός ιλιγγιώδους μισθού ή πολλαπλών καλά αμειβόμενων απασχολήσεων. Αυτό που αποκάλυψε η κρίση στον Τύπο είναι ένα καθεστώς μισθολογικής υποβάθμισης, αβέβαιων σχέσεων εργασίας, αθρόων απολύσεων, καταστρατήγησης των συμβάσεων εργασίας, αυθαιρεσιών εις βάρος στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Εν ολίγοις, οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ είναι κάποιοι από σας. Βρίσκονται κι αυτοί στη δίνη της ύφεσης που σαρώνει τη χώρα.
Η ηλεκτρονική έκδοση των εργαζομένων-απεργών της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» και της εταιρείας Bestend είναι μια ελάχιστη υποχρέωση προς τους αναγνώστες της εφημερίδας που δεν θα τη βρουν σήμερα ή αύριο στα περίπτερα. Όχι με δική μας ευθύνη. Η απουσία της εφημερίδας είναι ευθύνη της ιδιοκτησίας, που αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην αυτονόητη υποχρέωσή της για καταβολή των δεδουλευμένων και που στην επίσης αυτονόητη απεργιακή μας αντίδραση απάντησε με απειλή «εκκαθάρισης της εταιρείας» ή «αναστολής της έκδοσης».
Εμείς, ωστόσο, είμαστε παρόντες. Διαθέσιμοι. Έτοιμοι να ξαναστείλουμε την εφημερίδα στα περίπτερα. Με ουσιαστική πληροφόρηση για όσα δραματικά συμβαίνουν στη χώρα, αλλά και για κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, από την πολιτική μέχρι τον αθλητισμό. Η παρούσα ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας είναι ένα μικρό δείγμα αυτής της παρουσίας και διαθεσιμότητας.
Περιλαμβάνει τα βασικά θέματα της επικαιρότητας, αν και με την αναπόφευκτη οπτική των ανθρώπων που έχουν γίνει ένα έστω μικρό μέρος αυτής της επικαιρότητας. Εφόσον ο αγώνας μας χρειαστεί να συνεχιστεί, την επόμενη εβδομάδα η ηλεκτρονική έκδοση θα γίνει πληρέστερη, μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εφημερίδα-ενημερωτική ιστοσελίδα. 
Ελπίζουμε να μη χρειαστεί.
 Οι εργαζόμενοι του «ΚτΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: