mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ομόφωνα απεργία στην "Ημερησία" αν...

Κανένα φραγμό δεν έχουν ποι εκδότες. Στο συγκρότημα Μπόμπολα, όπως και στον ΔΟΛ εξάλλου, δεν "συγκινούνται" από τις δημοκρατικές διαδικασίες του δημοσιογραφικού κλάδου να αποφασίσει με κάλπη για τις δράσεις και τη μορφή του αγώνα τους.
Μάλλον τους πιάνει κρύος ιδρώτας και μόνο με τη λέξη "αγώνας". Για αυτό και σήμερα εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη σφοδρότητα η επιχείρηση πιέσεων και εκβιασμών για τη συλλογή υπογραφών σε ιδιωτικά συμφωνητικά μειώσεων μισθών. Στο συγκρότημα Μπόμπολα το ρόλο συλλογής ανέλαβαν οι διευθυντές που καλούν προς υπογραφή των ατομικών συμφωνητικών με περικοπές αμοιβών.
Τους ποικίλους εκβιασμούς συνεχίζει ο ιδιοκτήτης τοθ συγροτήματος Φ.Μπόμπολας που δεν δέχεται να παγώσει η διαδικασία μέχρι την Τρίτη.
Στην Ημερησία, σύμφωνα με πληροφορίες, η συντριπτική πλειοψηφία των συντακτών που δέχθηκε τηλεφώνημα απάντησε αρνητικά. "Δεν υπογράφω". Μαθαίνουμε πως συγκλήθηκε επιτόπου συνέλευση των συντακτών που ομόφωνα αποφάσισε να μην υπογράψει κανείς τα ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που ολοκληρώνεται η ψηφοφορία στην ΕΣΗΕΑ. Σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε απόλυση, αυτόματα η εφημερίδα κατεβαίνει σε απεργία....


** Στο Έθνος που επίσης συνεχίζεται η πίεση από το γραφείο της διεύθυνσης, μαθαίνουμε ότι ορισμένοι, λίγοι πάντως, έχουν βάλει ήδη την υπογραφή τους....Για συνέλευση ούτε λόγος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: