mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου για τα "κρατικά" ΜΜΕ

Και επίσημα πλέον, χωρίς καμία ενοχή, η κυβέρνηση υιοθετεί τον όρο "κρατικά Μέσα" αφήνοντας στην άκρη τις ευγένειες περί δημόσιων Μέσων και ενημέρωση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση επί του Π.Δ (από τις Τυπολογίες) νούμερο 73 με το οποίο παραχωρούνται οι αρμοδιότητες των ΜΜΕ στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.
(Ο κατάλογος πάντως των αναμορφώσεων, μετακινήσεων, μεταφορών και ανακατανομών αρμοδιοτήτων που αφορούν στη γενική γραμματεία μεγαλώνει).

Την Πέμπτη πραγματοποιείται και η κυβερνητική επιτροπή στην οποία η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας την ευθύνη, θα συρρικνώσει την ΕΡΤ Α.Ε (όποιο τίτλο κι αν της δώσει). Και έπεται συνέχεια στο τέλος Αυγούστου με το νομοθέτημα για τα ιδιωτικά Μέσα. (για να δούμε θα είναι νόμος ή απλώς υπουργικές αποφάσεις και Π.Δ;)

Τι ορίζει το Π.Δ

Στον Ηλία Μόσιαλο μεταφέρονται από το υπουργείο Πολιτισμού οι αρμοδιότητες των ΜΜΕ. Με το Προεδρικό Διάταγμα 73/2011 που δημοσιεύτηκε σήμερα, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας σε Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.



Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας , η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού, υπάγονται οι, Διευθύνσεις, Πληροφόρησης, Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης, Υπηρεσιών Εξωτερικών, Δημοσίων Σχέσεων και τα γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας.

Στη νέα Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, υπό τελεί υπό τον έλεγχο του Η. Μόσιαλου, περνάει, από το υπουργείο Πολιτισμού, η εποπτεία των κρατικών ΜΜΕ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, τα τμήματα Διοικητικής Εποπτείας ΜΜΕ και Ραδιοτηλεοπτικών Θεμάτων. Στην ίδια γραμματεία υπάγονται το ΑΠΕ και οι Διευθύνσεις , Πληροφορικής , Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοίκησης, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικής Υπηρεσιών, Τεχνικής Υποστήριξης.

Πηγή: http://www.paron.gr/typologies/?p=10867#more-10867

Δεν υπάρχουν σχόλια: