mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μετάταξη δημοσιογράφου στο ...ΝΑΤΟ!


Μια απίστευτη είδηση δημοσιεύτηκε στα παραπολιτικά στο "Δρόμο της Αριστεράς" το περασμένο Σάββατο. Για αίτημα δημοσιογράφου να μεταφέρει τα ασφαλιστικά δικαιώματα του από το ΤΣΠΕΑΘ στο ταμείο του ΝΑΤΟ! Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα.
** Μπορεί για τους πληβείους του ασφαλιστικού μας συστήματος το μέλλον των συντάξεων να είναι αβέβαιο, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Όπως η ασφαλισμένη στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (πρώην ΤΣΠΕΑΘ), η οποία επέλεξε να μεταφέρει τα συνταξιοδοτικά της δικαιώματα στο… ΝΑΤΟ. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ασφαλισμένη στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ (δημοσιογράφος;) μεταφέρει τα συνταξιοδοτικά της δικαιώματα στο «συνταξιοδοτικό σύστημα NATO Pensions», το οποίο, όπως πολύ εύκολα μπορεί να βρει οποιοσδήποτε στο Διαδίκτυο, αφορά εργαζόμενους στον ίδιο τον Οργανισμό ή σε συνδεδεμένους με αυτόν.

Την είδηση αλιεύσαμε στο γνωστό Διαύγεια, όπου έχει αναρτηθεί η απόφαση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ «για πληρωμή δαπάνης ως αναλογιστικό ισοδύναμο ποσού 168.554,66 ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά». Και δεν λέμε, αν η συγκεκριμένη ασφαλισμένη αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα της στο ΝΑΤΟ, απ’ όπου και θα συνταξιοδοτηθεί, κατανοούμε την εργασιακή… ανασφάλεια. Δεν πρέπει, όμως, να γνωρίζουμε με τι τρόπο άραγε γίνονται τέτοιες «μετατάξεις» εργαζομένων. Από πότε υπάρχει διασύνδεση των ασφαλιστικών ταμείων του Τύπου με το… ΝΑΤΟ; Yπάρχουν κι άλλοι ασφαλισμένοι των δημοσιογραφικών ταμείων που κάνουν τέτοιες μεταφορές;
Επίσης, ένα ερώτημα που αφορά την πολιτική αλλά και τη δεοντολογία: ποια είναι η ειδικότητα της συγκεκριμένης ασφαλισμένης; Γιατί αν πρόκειται για δημοσιογράφο, θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί από πότε είναι ασφαλισμένη στο ταμείο του ΝΑΤΟ, από πότε, δηλαδή, βρίσκεται σε έμμισθη υπηρεσία του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και ποιες ακριβώς υπηρεσίες παρέχει; Ελπίζουμε ο πρόεδρος (και δημοσιογράφος) του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ να μας απαντήσει.
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: