mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Alter



Σε λεπτό σχοινί ακροβατεί το Alter

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία Σαββάτου)
ΤΡΙΠΛΗ είναι η δικαστική παρέμβαση για την ένταξη του Alter στο άρθρο 99 του νόμου 3588/07, σύμφωνα με την απόφαση 861 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Η έγκριση προσφυγής της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση», για το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής είναι η πρώτη φάση. Θα ακολουθήσει υπό την εποπτεία ειδικού διαμεσολαβητή, η δεύτερη απόφαση, για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ του Alter και της πλειονότητας των πιστωτών του. Ενώ θα εκκρεμεί η λύση της συμφωνίας λόγω αθέτησης των όρων της.



Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Πρωτοδικείου, υπέρ της ένταξης του καναλιού στις προστατευτικές διατάξεις έναντι των πιστωτών του μέτρησε ότι η εταιρεία είχε ήδη κάνει διαπραγματεύσεις «για τη μείωση (haircut) της αγοραίας αξίας των απαιτήσεών τους και είχε υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο στις πιστώτριες τράπεζες», οι οποίες «καταρχήν δεν τηρούν αρνητική στάση, αναμένοντας την είσοδο του νέου επενδυτή στη διοίκηση της εταιρείας». Πράγματι, η παράδοση του μάνατζμεντ του Alter στον εκπρόσωπο του Argofund Τάσο Καζίνο, αναμένεται τις επόμενες μέρες. Ο νέος επενδυτής, που σύμφωνα με το σχέδιο διάσωσης αναμένεται να μετάσχει στην κατατεθειμένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 15 εκατ. ευρώ, περιγράφεται ως fund που έχει «εμπειρία σε ανάλογες επενδύσεις διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα, καθώς έχει αναλάβει τη λειτουργική μεταρρύθμιση της On Τelecoms».

Η επόμενη τηλεοπτική χρονιά πάντως, για το Alter, εκτιμάται ως ακροβασία σχοινοβάτη: πρέπει να διατηρήσει την ισχύ του στην τηλεοπτική αγορά, να παραμείνει στους πέντε πρώτους σε τηλεθέαση τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, να πετύχει συμφωνία με τις πιστώτριες διαφημιστικές εταιρείες, να έχει διαφημιστικά έσοδα και ταυτόχρονα να κάνει αιματηρές περικοπές στο λειτουργικό κόστος. Τα στοιχεία του επιχειρηματικού σχεδίου που κατατέθηκε είναι αποκαλυπτικά. Προβλέπεται μείωση του κόστους μισθοδοσίας από 71% το 2011 σε 38,2% το 2015, καθώς και μείωση των εξόδων διάθεσης και διοίκησης από το 28,4% στο 18,9% το 2015.

Πηγή: http://www.isotimia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: