mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ομολογία Στουρνάρα για υφαρπαγή του αγγελιόσημου!

«Ο λόγος που προτείνω το ταμείο δημοσιογράφων, είναι επειδή χρησιμοποιούν δημόσιους πόρους, πόρους υπέρ τρίτων, κοινωνικούς πόρους» είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στη Βουλή προσπαθώντας να αιτιολογήσει την ένταξη των ταμείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή υπερασπίστηκε ο "αγαπημένος" καλεσμένος παραθύρων και ρεπορτάζ των τηλεοπτικών καναλιών Άδωνις Γεωργιάδης.
Βέβαια στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ στα ταμεία υγείας και πρόνοιας δεν είναι οι δημοσιογράφοι αλλά οι τεχνικοί Τύπου, οι δημοσιογράφοι περιοδικού Τύπου, οι φωοτρεπόρτερ, οι εφημεριδοπώλες. Για αυτό και προφανώς έγινε προσθήκη στην τροπολογία και για τη ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ. Του οποίου την "εξαίρεση" διαφήμιζαν στις συναντήσεις με ταμεία και συνδικαλιστικά στελέχη, οι διάφοροι υπουργοί, δημοσιογράφοι και μη. Μέχρι τελευταία στιγμή μάλιστα διαβεβαίωναν πως ο ΕΔΟΕΑΠ(δημοσιογράφοι) θα μείνουν εκτός ΕΟΠΥΥ. 
Ο Γ. Στουρνάρας ουδόλως ενδιαφέρεται για τα ταμεία, τα λεφτά τους θέλει. Τους πόρους από το αγγελιόσημο, τα αποθεματικά των ταμείων, όσα απέμειναν δηλαδή μετά το "κούρεμα". Το είπε ο άνθρωπος καθαρά στη δήλωση του. Χωρίς να αναφέρει τη λέξη αγγελιόσημο, μίλησε για "κοινωνικό πόρο", όπως ακριβώς το βαφτίζει και η τρόϊκα. Οπότε τα έσοδα από το αγγελιόσημο (οιονεί εργοδοτική εισφορά κατά τον ελληνικό νόμο) θα ενταχθεί στον κρατικό προϋπολογισμό. Στη μαύρη τρύπα των δανειστών. Γράψτε τώρα δημοσιογράφοι για το καλό που κάνει στη χώρα η τρόϊκα, καλέστε στα παράθυρα τους κυβερνητικούς να εξηγήσουν το "θαύμα" Σαμαρά, να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: