mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα ΜΜΕ φλερτάρουν επικίνδυνα με το φασισμό

Δυο απανωτές καταγγελίες για την προβολή ή τη συγκάλυψη των φασιστών της "Χρυσής Αυγής", προστίθενται στο ήδη βεβαρυμένο παρόν της τακτικής που ακολουθούν τα κυρίαρχα και μη Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην προβολή του φιλοναζιστικού κόμματος. Στις δυο καταγγελίες των προηγουμένων ημερών προστίθεται και η κάλυψη των γεγονότων στον Άγιο Παντελεήμονα για την οποία sites και τηλεόραση πήραν ευθέως θέση ονοματίζοντας τα μέλη της Χρυσής Αυγής "κατοίκους" και τους συμμετέχοντες στην αντιφασιστική μοτο-πορεία "αντιεξουσιαστές".

  • Η πρώτη σοβαρή καταγγελία που προβληματίζει έντονα είναι τα όσα είπε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Κομοτηνής στη συνέντευξη του αρχηγού της Χ.Α. Η δημοσιογράφος του κρατικού ραδιοφώνου προέβη σε ακροδεξιό παραλήρημα και όπως σημειώνουν τα Μέσα της Θράκης ξεπέρασε ως και τον Ν.Μιχαλιολάκο σε αυτά που έλεγε.

Το ρεπορτάζ μπορείτε να το δείτε εδώ  και το ηχητικό της ακροδεξιάς ρητορείας στην ΕΡΑ Κομοτηνής να το ακούσετε εδώ

  • Η δεύτερη καταγγελία δημοσιεύεται στο  site http://www.pheme.gr/ και αφορά το μοντάζ που έκαναν τα Μέσα στις αποδοκιμασίες πολιτών του Π.Παναγιώταρου στην Τρίπολη. 
Αν σε όλα τα παραπάνω προστεθεί η άρνηση των ΜΜΕ, εντύπων και ηλεκτρονικών να καλύψουν και να προβάλουν το όργιο καταστολής ενάντια σε όσους δημοκρατικά διαδηλώνουν ή αντιδρούν, προκύπτει μια πια επικίνδυνη εικόνα των παραδοσιακών Μέσων που εκουσίως ή ακουσίως στηρίζουν και προπαγανδίζουν το φασισμό. Και σε αυτό δεν μπορεί να αντιδράσει κανείς άλλος πέρα από τους ίδιους τους συντάκτες. Τους δημοσιογράφους σε κάθε ξεχωριστό Μέσο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: