mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Κόλπα άφθαστα για ένα ένσημο στην tv παραγωγή

Την καταγγελία τη βρήκαμε στο face book και ομολογουμένως εκπλαγήκαμε. Είναι απίστευτο μέχρι που μπορεί να φθάσει η πονηριά ορισμένων εργοδοτών. Στον τομέα της τηλεοπτικής παραγωγής εν προκειμένω.
<<Προσοχή!!!
Νέες επικίνδυνες παρελκυστικές τάσεις παραγωγών>>, λέει ο τίτλος της καταγγελίας. Και το νέο "επικίνδυνο φρούτο" που έκανε την εμφάνιση του στο χώρο της παραγωγής (σινεμά, διαφήμιση, τηλεόραση) είναι κάποιοι τηλεοπτικοί παραγωγοί ενοικιάζουν άδειες άσκησης επαγγέλματος << με σκοπό να απασχολούν ανειδίκευτο προσωπικό υπό συνθήκες μαύρης εργασίας, παρέχοντας ως αντάλλαγμα στον εξ' ανάγκης ενοικιάζοντα την αδειά του, μόνο το ένσημο για οσο διαρκεί η δουλειά!>>.
Οι εν λόγω παραγωγοί προφανώς προσφέρουν υπηρεσίες link στα τηλεοπτικά κανάλια, όπου απαραίτητη είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ας μην ξεχνάμε πως τα ιδιωτικά κανάλια έθεσαν ήδη από πέρυσι την απαίτηση της κατάργησης της άδειας αυτής. Μέχρι να ικανοποιηθεί η απαίτηση τους, τα σαϊνια εξωτερικοί παραγωγοί βρήκαν τη λύση. Νοικιάζουν άδειες από ανέργους τεχνικούς και αντί για κανονικούς εργαζόμενους πληρώνουν 100 και 200 ευρώ σε "μαύρους" εργαζόμενους.
Καλό θα είναι πάντως η ΕΤΕΚΤ να ασχοληθεί με την καταγγελία και να βάλει φραγμό στο νέο αυτό φαινόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: