mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Το "κλειστό επάγγελμα" των καναλαρχών απαιτεί

“Θέλει τηλεοπτικές γαλέρες η ΕΙΤΗΣΕΕ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΙΤΒΕ

 Δεν της είναι αρκετό της ΕΙΤΗΣΕΕ το ότι έχει στην διάθεση των τηλεοπτικών σταθμών της την Δημόσια τηλεόραση που με το πρόσχημα να μην «ενοχληθούν» οι πολιτικοί μας από τις πολλές κάμερες, τους παρέχει δωρεάν όλο το πολιτικό ρεπορτάζ και μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων απ ευθείας (pull).
Ζητάει τώρα από την κυβέρνηση και άλλες χάρες. Να δώσει την δυνατότητα δηλαδή σ’ αυτούς που ασκούν το ποιο κλειστό επάγγελμα στην χώρα μας, το επάγγελμα του Καναλάρχη να στεγάζουν τις τηλεοπτικές τους επιχειρήσεις τους κάτω από την ίδια εταιρεία και την ίδια στέγη χρησιμοποιώντας ενιαίο τεχνικό προσωπικό και παράλληλα να διατηρείται η άδεια προσωρινής λειτουργίας που τους δόθηκε, εφάπαξ, το 1999.

Πιστεύουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση θα αρνηθεί να δημιουργήσει τηλεοπτικούς σταθμούς γαλέρες που με ελάχιστο προσωπικό και την συνδρομή της ΕΡΤ, θα παρέχουν σχεδόν ανέξοδη ενημέρωση και θα πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους από τις πανάκριβες διαφημίσεις που προβάλλονται στις ενημερωτικές ζώνες.
Τέλος, πέρα από τα ανωτέρω, επειδή μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για υπογραφή της νέας ΣΣΕ, ζητάμε την άμεση έκδοση Υπουργικής Απόφασης η οποία θα επεκτείνει την ΣΣΕ που έληξε στο τέλος Ιουλίου για έναν ακόμα χρόνο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν.3166/2003, ΦΕΚ Α 178/2.7.2003.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε. Τ. Ι. Τ. Β .Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: