mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Είναι φανερό γιατί τον "τρώνε"

Στις αλλαγές στην ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του γενικού διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Νίκου Μιχαλίτση. Δηλώσεις του Νίκου Μιχαλίτση δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του DigitaTv Info. Στο περιοδικό που κυκλοφορεί σήμερα υπάρχει ρεπορτάζ για το πρόγραμμα επενδύσεων της ΕΡΤ ύψους 48 εκατ. και συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή για τους στόχους της ΕΡΤ ως το 2016.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις του πρώην-πλέον-γενικού διευθυντή για το αν υπάρχει τρόπος "διασφάλισης ότι δεν θα υπάρξουν κρούσματα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος». Και η απάντηση που δίνει στο περιοδικό είναι ότι ο μόνος τρόπος είναι οι δημόσιοι διαγωνισμοί...Με ανθρώπους που γνωρίζουν τις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις διαδικασίες γίνονται για όλα ανοιχτοί δημόσιοι διαγωνισμοί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διασφαλίσεις ότι δεν θα γίνει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος ή κρούσμα διαφθοράς.

Καμία έκπληξη λοιπόν από αυτή την κυβέρνηση για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα από όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο, ειδικά στο ευαίσθητο χώρο των τεχνολογικών επενδύσεων. Στη δική του περίοδο η ΕΡΤ είπε όχι στη Digea, επέμενε για εκπομπή σήματος HD, εισηγήθηκε και αναβάθμισε τον τεχνολογικό εξοπλισμό της τηλεόρασης, έκανε δεκάδες μικρούς και μεγάλους διαγωνισμούς. Αντιπαρατέθηκε με τον νυν αρμόδιο υπουργό ΜΜΕ, τότε βουλευτή της ΝΔ Σ.Κεδίκογλου από τον "αέρα" της ΝΕΤ με επιχειρήματα που δύσκολα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Στο νέο τεύχος του Digital TV Info δημοσιεύεται ακόμη ρεπορτάζ για τη μεγάλη κλοπή του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ αλλά και ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα για δημόσια ευρωπαϊκά κανάλια, για το τηλεοπτικό προφίλ της Τουρκίας και τα νέα HD  κανάλια.

Το δελτίο Τύπου του περιοδικού


Το Digital TV στα περίπτερα
Πλούσια θεματογραφία, πολλά τεστ και αποκλειστική ειδησεογραφεία χαρακτηρίζουν το νέο τεύχος του Digital TV info, που κυκλοφορεί από σήμερα στα περίπτερα μαζί με το ένθετο Security Report. Στο νέο τεύχος δεσπόζει το θέμα με τα κανάλια ασθενικής κρυπτογράφησης BISS, πολλά από τα οποία διακρίνονται για το πλούσιο αθλητικό τους περιεχόμενο. Για την ετοιμασία του θέματος ο Σωτήρης Χατζηστρατής σάρωσε τους δορυφόρους βρήκε τα ποιοτικότερα κανάλια και σας παρουσιάζει το περιεχόμενό τους, τους τρόπους λήψης τους, καθώς και το κλειδί BISS που χρειάζεται για να τα δείτε.

Στην συνέχεια η σκυτάλη περνάει στον Γιάννη – Φίλιππο Δημητριάδη, ο οποίος σας παρουσιάζει τα ευρωπαϊκά θεματικά κανάλια. Πρόκειται για τα θεματικά κανάλια που έχουν δημιουργήσει οι δημόσιες τηλεοράσεις των ευρωπαϊκών χωρών, που διακρίνονται για το ποιοτικό τους περιεχόμενο, αλλά και για την ελεύθερη και συνήθως ιδιαίτερα εύκολη λήψη της. Παράλληλα, σχολιάζεται και συγκρίνεται η παντελής απουσία της χώρας μας, από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες (πλην των δύο καναλιών του επίγειου ψηφιακού πακέτου της ΕΡΤ, που και αυτά έκλεισαν πρόσφατα).

Η συνέχεια ανήκει στο πρόσφατο Switch Off των Αττικής, που όπως μας ενημερώνει η Ματίνα Παπαχριστούδη, θα πρέπει να γίνει μάθημα σε φορείς και πολιτεία. Με αριθμών δεκτών λιγότερο των απαιτήσεων, με ανενημέρωτους πολίτες και με την πολιτική σκηνή της χώρας μας να είναι για μια ακόμη φορά στον… κόσμό της, τα προβλήματα που εμφανίστηκαν ήταν πολλά και σημαντικά.

Η ψηφιακή μετάβαση στη χώρα μας φαίρνει νέες απαιτήσεις, νέες εφαρμογές και φυσικά νέες συσκευές, για αυτό και σας παρουσιάζουμε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε με τις συσκευές DVB-T Wi-Fi & DVB-T Dongle της Tivizen, να μπορείτε να παρακολουθήσετε επίγεια ψηφιακή TV σε συσκευές iPad/iPhone & Android tablet (μέσω Wi-Fi ή καταυθείαν).

Όσο αφορά τα τεστ του μήνα ο Παύλος Κερασίδης δοκιμάζει το νέο κορυφαίο και ολοκαίνουργιο πεδιόμετρο Promax HD Ranger+, ενώ ο Παναγιώτης Μαλακούδης παρουσιάζει έναν νέο παίχτη στον χώρο των Broadcom – Enigma2 δεκτών, τον Venton Unibox HD-1. Κορυφαία δοκιμή του νέου τεύχους είναι ο νέος δέκτης Spark Triplex της Golden Media με τρία tuner (2 δορυφορικά & 1 επίγειο), λογισμικό Spark και πολλές υπηρεσίες Web TV. Τις παρουσιάσεις του μήνα συμπληρώνουν η ερωτική IPTV υπηρεσία Super Adult Paradise, ο δορυφορικός δέκτης Amiko HD8340 και η πολωνική ψηφιακή πλατφόρμα «n». Στο πιο επαγγελματικά τεστ, ξεχωρίζει το σύστημα MyM Pro-3T της Wisi, το οποίο αναλαμβάνει την μετατροπή των ψηφιακών καναλιών σε αναλογικά, ώστε να συνεχίσει να έχει αναλογική τηλεόραση μια κεντρική εγκατάσταση χωρίς ψηφιακούς δέκτες, η νέα σειρά ενισχυτών PAS της Polytron, ειδικά σχεδιασμένοι για σήματα DVB-T και ο κορυφαίος διαμορφωτής 4 πηγών AV σε ένα DVB-T multiplex της ελληνικής Lemco Electronics, την απόδοση και τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορεί να ζηλέψει οποιοσδήποτε κατασκευαστής παγκοσμίου φήμης.

Όσο αφορά τις μόνιμες στήλες o Γιάννης – Φίλιππος Δημητριάδης σας ενημερώνει για τα 5 δορυφορικά κανάλια που σκέφτεται η ΕΡΤ (News), για τα νέα HD κανάλια (HD News), καθώς και για τα νέα κανάλια που εμφανίστηκαν στους δορυφόρους στις μπάντες Ku και C (SAT&ZAP).

Η Ματίνα Παπαχριστούδη σας προσφέρει μέσα από την στήλη της Media Transmitter, πλήρη ρεπορτάζ για το switch off της Αττικής, αλλά και αυτό της Θεσσαλονίκης, σας δίνει τις νέες ψηφιακές συχνότητες στην Αττική με τα κανάλια τους και μιλά με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ, κο Μιχαλίτση για τις νέες ψηφιακές επενδύσεις της ΕΡΤ. Τέλος αποκαλύπτει το σκάνδαλο που κρύβεται πίσω από την απόδοση του 25% του ανταποδοτικού τέλους που δίνεται στην ΕΡΤ από τους έλληνες πολίτες στις χρεωκοπημένες εταιρίες ιδιωτών που σχετίζονται με τα φωτοβολταϊκά. Η στήλη Scrambling επιστρέφει με τις φήμες για την νέα anti-surflock έκδοση του OSCAM, ενώ ο Νίκος Δρικάκης μέσα από την στήλη Sport+ αποκαλύπτει όλες τις νέες συμφωνίες για το κλείσιμο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από Nova, OTE TV και άλλα ξένα δημοφιλή δίκτυα. Τέλος, μεταξύ άλλων διαβάστε για τα πολλά νέα μουσικά κανάλια που εμφανίστηκαν πρόσφατα στην ζώνη Clarke (Music TV), αλλά και για το τηλεοπτικό προφίλ της Τουρκίας, που θυμίζει πολύ το ελληνικό (στήλη Μεταβατικά). Τέλος, ο Παύλος Κερασίδης, όπως κάθε μήνα, σας ενημερώνει για τα νέα προϊόντα της αγοράς (Η αγορά σήμερα), μέσα από μία στήλη που γράφεται πάντα από το περιοδικό και όχι από τις εταιρίες και ταυτόχρονα μιλάει με τον Διευθυντή Εμπορικού Τμήματος της ισπανικής IKUSI, Gary Esnal, ο οποίος αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Digital TV info, τα σχέδια και τα πλάνα της εταρίας τους για την αγορά χώρα μας.

Εδώ και 10 μήνες σε παράλληλη τροχιά με το Digital TV info, κυκλοφορεί το επιτυχημένο ένθετο περιοδικό Security Report, ένα περιοδικό φτιαγμένο από τεχνικούς – εγκαταστάτες των συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος κυριαρχεί το αφιέρωμα στην πυρανίχνευση μέσω ανιχνευτών Αερίου και Καπνού. Στο άρθρο ο Παναγιώτης Ψυχογιός αναλύει τα είδη των ανιχνευτών, τις τεχνολογίες τους, παρέχει τεχνικές για την εγκατάστασή τους και το κυριότερο σας δείχνει πού και πότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο κάθε ανιχνευτής.

Η συνέχεια ανήκει σε οποιαδήποτε θέλει να τοποθετήσει ένα σύστημα ασφαλείας σε ένα χώρο. Η εγκατάσταση και ο σχεδιασμός των συστημάτων ασφαλείας, απαιτεί ειδικές γνώσεις ανάλογα με τις ιδαίτερες απαιτήσεις του χώρου που πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση, το είδος του χώρου, αλλά και το budget του πελάτη.

Όπως κάθε μήνα, τα καλύτερα και πιο δημοφιλή προϊόντα της αγοράς περνούν από το εργαστήριο του Security Report, ένα εργαστήριο ιδιαίτερα εξοπλισμένο παρά το 10μηνο λειτουργίας του περιοδικού. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να αποκαλούμε τον εαυτό μας τεχνικό περιοδικό και να μην έχουμε εργαστήριο ή τεχνικούς συντάκτες.

Αναμφισβήτητα στα τεστ κυριαρχεί η ναυαρχίδα της LG στο χώρο των DVR, που δεν είναι άλλο από το υβριδικό LE5016, που μπορεί να υποστηρίξει 16 αναλογικές και 2 IP κάμερες με λειτουργίες PTZ.

Συνέχεια έχει το τεστ του γνωστού και καταξιωμένου στο χώρο DVR της HikVision, DS-7204, που υποστηρίζει 4 κάμερες με ήχο και διακρίνεται για την άριστη τοπική και απομακρυσμένη διαχείρισή του.

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να κυκλοφορήσει και πέρασε πρώτα από τα εργαστήρια μας. Μιλάμε για το νέο 4άρι DVR Anga AGE-2004L, που συνδιάζει οικονομική τιμή και δικταυακές δυνατότητες.

Το δρόμο για τις θυροτηλεοράσεις νέας γενιάς δείχνει η ιταλική εταιρία Golmar με τη νέα σειρά της iPlus. Πρόκειται για άριστης αισθητικής θυροτηλεοράσεις που έρχονται με τεχνολογία IP, κάτι που παρέχει εύκολη και απομακρυσμένη ρύθμιση, αλλά και έλεγχο.

Η Provision ISR είναι μια PTZ Speed dome κάμερα εσωτερικού χώρου, με IR LED για νυχτερινή όραση και άριστη απόδοση. Πρόκειται για μια άριστη επιλογή όταν θέλουμε να καλύψουμε χώρους, όπως οικίες ή μικρές επιχειρήσεις.

Τα τεστ ολοκληρώνονται με τον διπλής τεχνολογίας (PIR και μικροκυματικός) αισθητήρα Curtain PM της Maximum. Δημιουργεί μια ασύρματη κουρτίνα 15m πλάτους και 2m ύψους που ειδοποιεί όταν αυτή παραβιαστή. Χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους και παρέχει ευελεξία στην ρύθμιση ευαισθησίας.

Με ένα Sat team που κουβαλάει πολλών ετών εμπειρία και ανανεώνεται συνεχώς σε γνώσεις και δυναμικό, η Libra Press κάθε μήνα σας προσφέρει δύο άκρως ενημερωμένα και πλήρως τεχνικά καταρτισμένα περιοδικά στην τιμή του ενός, αποτελώντας όχι μόνο την πιο συμφέρουσα, αλλά και την πιο τίμια πρόταση της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: