mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πολλά media, μια άποψη

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ MEDIA ΧΟΡΗΓΟ
Γράφει ο Νίκος Μωραϊτης 
(αναδημοσίευση από e-tetradio)

Ζούμε μία νέα κατάσταση. Τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση, τα συμφέροντα στην εξουσία, για να παραφράσω το ισχυρό σύνθημα της Ελευθεροτυπίας του '80.
Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση συγκεντρώνει την απόλυτη στήριξη σύσσωμου του Τύπου (έντυπουκαι ηλεκτρονικού). Πλάι στις κεντροδεξιές εφημερίδες που, φυσιολογικά, θα στήριζαν μίακυβέρνηση Σαμαρά έρχονται να προστεθούν τα θωρηκτά των μεγαλοεκδοτών, τέως πράσινων, που μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ δίνουν γη και ύδωρ υπέρ του τρικομματικού κυβερνητικού μορφώματος.
Για πρώτη φορά ακούγεται μία μόνο φωνή. Η αντίθετή της, ούτε καν αδύναμα. Η γκάφα Σαμαρά(«ουδείς αναμάρτητος») με την οποία ξεφορτώθηκε τα δύο χρόνια αντιμνημονιακής αντιπολίτευσής του αποσιωπήθηκε. Τι προτάχθηκε; Ότι είδε τον μεγάλο ηγέτη η Μέρκελ, του χαμογέλασε, τον εμπιστεύθηκε και έτσι άρχισε να αλλάζει στάση η Γερμανία! Ό,τι έγραφαν οι φυλλάδες για τον Γιώργο Παπανδρέου (οέγκυρος ηγέτης που εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι έναντι του λαϊκιστή Σαμαρά, θυμάστε;), τώρα το γράφουν για τον Αντώνη Σαμαρά. Ανενδοίαστα και ανυπόφορα.
Μία γνώμη. Και αυτή όλο και πιο αυταρχική, όλο και πιο φασίζουσα. 
Και πλάι στον απολυταρχισμό της μίαςδεσπόζουσας άποψης έρχονται να προστεθούν αντίστοιχης ηθικής στάθμης σχόλια αναγνωστών. Θα τους βρείτε στο διαδίκτυο να γράφουν, με χυδαία γλώσσα, σχόλια κάτω από δημοσιογραφικά άρθρα. Είναι οι νέοι φασίστες, αυτοί που κρύβονταν τόσα χρόνια και τώρα αλωνίζουν μετά την κοινοβουλευτική είσοδο της Χρυσής Αυγής, αυτοί που αν πας να πεις οτιδήποτε ανεξάρτητο σε βαφτίζουν «Τσιπρικό» και αν πας να πεις οτιδήποτε ανθρωπιστικό σου απαντούν με τον εμετό «αν θες τους Πακιστανούς, να τους πάρεις σπίτι σου».
Ένας νέος τρόπος άσκησης της εξουσίας. Μεξεσαλωμένα φασιστάκια στο ρόλο του υποστηρικτή της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και με τον Τύπο στο ρόλο του παλιού λογοκριτή που αφήνει να περάσουν μόνο όσα αρέσουν στον εκδότη «δημοσιογράφο». Ζούμε σε μία νέα εποχή. Όχι παγκόσμια. Ελληνική πατέντα, μπας και σωθεί τοεγχώριο σύστημα διαπλοκής. Για πρώτη φορά έχουμε κυβέρνηση χωρίς λαϊκή πλειοψηφία αλλά με  Media Xορηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: