mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Με συνδικαλιστικά τερτίπια πήραν πίσω την απεργία

Δεν μετέχουν τελικά οι δημοσιογράφοι στη γενική απεργία της Πέμπτης με πρόσχημα ότι πρέπει να καλυφθούν οι κινητοποιήσεις στη Γενική απεργία. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 5 έναντι 4 και ενώ δεκάδες δημοσιογράφοι υπέγραφαν στις εφημερίδες κείμενο γιατί δεν πρέπει να μετάσχουν στην απεργία και στα κανάλια οι διευθύνσεις ετοίμαζαν μηχανισμούς να τη σπάσουν.
Το επιχείρημα της "ενημέρωσης" είναι πραγματικά αστείο για όσους γνωρίζουν πως λειτουργεί ειδικά η τηλεόραση. Ελάχιστα πλάνα από "ζωντανά", κάτι δευτερόλεπτα μόνο, και εικόνα μόνο αν έχει επεισόδια, έστω και μικρής έκτασης από ομάδες αντεξουσιαστών. Για να στηθούν πάνω σε αυτή την εικόνα οι πολύτιμες παραστάσεις "πληροφόρησης" του ελληνικού λαού από την αφρόκρεμα της ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας που κόβουν και ράβουν την ενημέρωση κατά παραγγελία των αντιλαϊκών συμφερόντων. Ο δημοσιογραφικός κλάδος ολοκλήρωσε και τυπικά σήμερα τη διαχωριστική γραμμή που τον χωρίζει από την κοινωνία. Και στέκεται ενάντια στην κοινωνία "ελπίζοντας" ότι θα διασωθεί από τα μέτρα τον τυφώνα του Δ.Ν.Τ.
Αντίδραση μέχρι στιγμής υπάρχει από τους Financial Crimes που σε ανακοίνωση τους μιλάνε για απεργοσπασία ΕΣΗΕΑ.
Με 5 - 4 αποφάσισαν οι "κορυφές" της ΕΣΗΕΑ να μην συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι την Πέμπτη 20 Μαΐου στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η απεργία να "μετατεθεί" όταν κατατεθεί στη Βουλή το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι 4 του Σόμπολου μαζί με τον Κουμπιά αποφάσισαν να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Κατά της πρότασης τάχθηκαν οι Νταβανέλλος, Πετραλιά, Ράμμος και Νταουντάκη. Οι υπόλοιποι, έλλειπαν συνειδητά για να αφήσουν να περάσει αυτή η αντιδραστική πρόταση.


Τα εργοδοτικά και κυβερνητικά τσιράκια στην ΕΣΗΕΑ δεν τόλμησαν να το προτείνουν στη γενική συνέλευση του κλάδου που έγινε στις 10 Μαΐου στο Τιτάνια και προσπαθούν αντιδημοκρατικά στους τέσσερις τοίχους της Ακαδημίας 20, να περάσουν από την πίσω πόρτα την απεργοσπασία. Αντί για 48ωρη απεργία που είχαν αναγκαστεί να υποσχεθούν, τώρα δεν κάνουν ούτε 24ωρη.
Οι Financial Crimes δηλώνουν (και καλούν κάθε συνάδελφο να κάνει το ίδιο) ότι δεν θα υπακούσουν στην απεργοσπασία της ΕΣΗΕΑ. Αντίθετα θα είμαστε μαζί με όσους συνάδελφους μας τεχνικούς, εργαζόμενους στα τυπογραφεία και την ΠΟΣΠΕΡΤ που θα απεργήσουν στις 20 Μάη για να περιφρουρήσουμε την απεργία.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, την ΕΣΠΗΤ, τους τεχνικούς ραδιοφώνου εφημερίδων και τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ), τους υπαλλήλους στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο (ΕΠΗΕΑ ΕΠΠΗΤ), τις Ενώσεις της επαρχίας να μην υποταχθούν στην απεργοσπασία του Σόμπολου και της παρέας του.
Είναι υποκριτικό να λέει η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ ότι πρέπει οι δημοσιογράφοι να καλύψουν την απεργία και την συγκέντρωση, όταν αρνούνται να φτιάξουν με ευθύνη της ΕΣΗΕΑ απεργιακό δελτίο και εκχωρούν αυτό το δικαίωμα στους καναλάρχες και τους εκδότες.
Είναι διπλά υποκριτικό όταν το ίδιο επιχείρημα ακούγεται από ενώσεις που εκείνη την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι θα κόβουν τιμολόγια και θα υποδέχονται διαφημίσεις.
Όσο και να προσπαθήσουν δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν απομονωμένους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ από την υπόλοιπη κοινωνία που παλεύει και ματώνει. Οποίος πιστεύει ότι από την λαίλαπα του ΔΝΤ θα τον σώσει ο συντεχνιασμός του Σόμπολου κάνει λάθος. Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ και η ΕΕ δεν ψάχνουν για συμμάχους στην προσπάθειά τους να χρεοκοπήσουν τους εργαζόμενους. Αυτούς τους έχουν βρει στο πρόσωπο του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη. Όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είμαστε αναλώσιμοι.
Μπορούμε να τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος. Είμαστε εργαζόμενοι και σαν τέτοιοι θα είμαστε με τους φυσικούς μας συμμάχους σε αυτήν την μάχη, τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Όσο κι αν δεν το θέλει ο Σόμπολος, η παρέα του και οι διάφοροι μαϊντανοί του, θα συνεχίσουμε τη μάχη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που θα μπορέσουν, να βρεθούν στις 20 Μάη στις 10.30 πμ στο Μουσείο στην απεργιακή συγκέντρωση για να διαδηλώσουμε μαζί.
Δεν θα περάσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: