mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ανταπόκριση από το Διασωματειακό...

Το ασφαλιστικό παραμένει ένας μεγάλος άγνωστος για την πλειονότητα των δημοσιογράφων. Και αντί να γίνουν γνωστά τα όσα περιλαμβάνει και τι περιμένει τον κλάδο, οι συνδικαλιστικές Ενώσεις θα αποφασίσουν μια 24ωρη απεργία, σαν ντουφεκιά στον άνεμο. Και μετά τι;
Η ανταπόκριση από τη συνεδρίαση του Διασωματειακού δίνεται από τους Financial crimes και τα στοιχεία για το ασφαλιστικό από: ΠΟΕΣΥ και Παρατύπως της ΕΣΠΗΤ.
  • Διασωματειακό.
Μεθοδεύουν συνδικαλιστικό πραξικόπημα με de facto αποκοπή των εργαζομένων από το συνολικό εργατικό κίνημα. Αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στη σημερινή συνεδρίαση του διασωματειακού, που υπήρχε θέμα για ξεχωριστή απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Πέμπτη 3 Ιούνη. Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για 48ωρη και την αρνήθηκαν (αυτοί που στα λόγια κλιμακώνουν και στην πράξη υποστέλλουν-θυμηθείτε πόσο καιρό μιλάνε για 48ωρη και την κάνουν γαργάρα). Ακολούθως έπεσε η εναλλακτική πρόταση για 24ωρη στις 3 Ιούνη, αλλά με δημόσια δέσμευση συμμετοχής στην επόμενη απεργία με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μαζί τους και την απέρριψαν. Είναι φανερό ότι οι συντεχνιακές δυνάμεις το μόνο που επιχειρούν είναι ντουφεκιές στον αέρα για να έχουν το άλλοθι, ότι δήθεν αντιδρούν στα μέτρα κυβέρνησης (με την οποία ορισμένοι είναι σε On line σύνδεση), ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Το διασωματειακό έληξε χωρίς απόφαση και πρακτικά ο καθένας στο ΔΣ του σωματείου του θα κάνει του κεφαλιού του. Πιο πιθανή εξέλιξη είναι να γίνει απεργία στις 3 Ιούνη και είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να διαχωριστούν (όχι σαν απεργοσπάστες) αλλά από τη μεθόδευση που είναι το ξέκομα από τις απεργίες της ΓΣΕΕ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  • Ασφαλιστικό:
Τώρα ψάχνουν όλοι να διευκρινίσουν με ειδικούς… ασφαλιστικολόγους, αν εξαιρείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από διάφορες διατάξεις. Κάνουν (ανάμεσα σε αυτούς και το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ) πως δεν καταλαβαίνουν ότι:
- Τα 40 χρόνια δουλειάς ακατέβατα (για να πάρεις πλήρη σύνταξη) θα ισχύουν και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Το πέναλτι (6% ετησίως) για αποχώρηση πριν από τα 65 θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Η δραματική μείωση συντάξεων (λόγω νέου τρόπου υπολογισμού, λόγω νέου ΛΑΦΚΑ, λόγω μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης) θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Οι νέες ρυθμίσεις για τις γυναίκες εργαζόμενες θα ισχύουν και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Η κοινωνική ασφάλιση θα μετατραπεί σε ατομική-ιδιωτική – κι αυτό θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Η… διαπλάτυνση του δρόμου προς την εισφοροδιαφυγή θα ισχύει και για το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
- Ακόμη κι αν το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μείνει έξω από μερικές ρυθμίσεις σήμερα, το επόμενο σαρωτικό κύμα, που θα έρθει γρήγορα (όπως περιγράφεται στη συμφωνία-νόμο της κυβέρνησης με το ΔΝΤ), δεν θα αφήσει όρθιο ούτε το Ταμείο των δημοσιογράφων.
Φοβούμαστε πάντως ότι μέχρι να τα «διευκρινίσουν» όλα… οριστικά και αμετάκλητα, η ΕΣΠΗΤ και οι άλλες Ενώσεις του Τύπου, θα κατατεθεί το ασφαλιστικό και λίγο πριν την ψήφισή του θα κάνουμε μια 24ωρη απεργία για την τιμή των όπλων. Εκτός από τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση, ποιος άλλος έχει όφελος από την αναμονή;
Μπροστά στην καρατόμηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, και ενώ θα έπρεπε να έχει σημάνει συναγερμός, η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ ψάχνει μάλιστα να κάνει… «αντισταθμιστικές» προτάσεις (η πλέον ψοφοδεής αντίληψη είναι αυτή που έχει κυριαρχήσει). Σου λέει, π.χ., «αφού θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για τις μητέρες, ας ζητήσουμε επέκταση των προνοιακών δομών – κι αν δεν το καταφέρουμε, δεν πειράζει, τουλάχιστον εμείς το είπαμε». Ούτε σκέψη να μην περάσει το ασφαλιστικό τερατούργημα. Εντελώς αναντίστοιχοι προς τις ανάγκες, εντελώς κυβερνητικοί… Με τη στάση της η ηγεσία της ΕΣΠΗΤ και άλλων Ενώσεων του Τύπου μάς ζητάει να γίνουμε και αυτόχειρες και παιδοκτόνοι…
Κι όμως, η μάχη μπορεί να δοθεί. Πρέπει να δοθεί. Και για να δοθεί, πρέπει να προετοιμαστεί. ΤΩΡΑ!
Σε αυτή την κατεύθυνση, είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν:
- Συνέντευξη Τύπου των σωματείων των ΜΜΕ, άμεσα
- Ενημέρωση, με κάθε τρόπο, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στους χώρους εργασίας τους από σήμερα και όλο το επόμενο διάστημα.
- Απογευματινό παναθηναϊκό συλλαλητήριο όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.
- Ενημερωτικό υλικό σε όλους τους χώρους εργασίας.
- Ανοιχτή συνεδρίαση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων του χώρου των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
- Κοινή Γενική Συνέλευση (σε κεντρικό θέατρο) όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με απόφαση για Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν καθολικής κοινωνικής ασφάλισης.
- Απεργία 24ωρη με την κατάθεση του ασφαλιστικού ν/σ στη Βουλή και κλιμάκωση τις ημέρες της συζήτησής του. Συνεννόηση με όλους τους άλλους κλάδους εργαζομένων, που ούτως ή άλλως χτυπιούνται κι αυτοί αλύπητα από τα ασφα-ληστρικά σχέδια της κυβέρνησης.
Για να γίνουν βέβαια αυτά, υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: τα σωματεία του Τύπου να θέλουν να υπηρετήσουν αυτούς που (υποτίθεται πως) εκπροσωπούν, κι όχι τους «απέναντι» (κυβέρνηση, εργοδότες). Αλλιώς, ας παραδεχτούν από τώρα ότι μας οδηγούν σε άλλη μία μεγαλοπρεπή ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: