mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Της εβδομάδας

news, news
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 22 Μάϊου)


●●● Άκαρπη απέβη η νέα συνάντηση της ΕΤΙΤΑ με τη διοίκηση της ένωσης τηλεοπτικών καναλιών μετά την πετυχημένη 24ωρη απεργία την περασμένη Δευτέρα. Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση δραματική και με επιχείρημα τον ειδικό φόρο, προαναγγέλλουν απομακρύνσεις εξωτερικών συνεργατών και μείωση της παραγωγής.

●●● Η αρχή, όπως όλα δείχνουν, γίνεται στο Star: τον Ιούνιο σταματάει η συνεργασία του καναλιού με όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες.

●●● Με διευρυμένες αρμοδιότητες στο σύνολο λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου ΑΝΤ1 ανέλαβε καθήκοντα Chief Operating Officer ο Alexander Holland, ο οποίος έως πρόσφατα κατείχε τη θέση του Chief of Staff στον όμιλο Viasat/MTG.

●●● Κατεβάζει ρολά στο TV Μακεδονία η τουρκική σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» την οποία και θα μεταδώσει ο ΑΝΤ1, από την Τρίτη και στη θέση της, παίρνει από το «μητρικό» κανάλι το Grey's anatomy.

●●● Πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η εισαγγελέας Π. Φάκου ολοκλήρωσε την έρευνά της για τα καταγγελλόμενα «σκάνδαλα» στην κρατική τηλεόραση και πολύ σύντομα θα καταλογίσει ευθύνες με πόρισμά της.

●●● Οδηγία προς όλες τις διαφημιστικές εταιρείες και τα κανάλια εξέδωσε το Ινστιτούτο Επικοινωνίας για τους κανόνες στις προδιαγραφές των κυλιόμενων και σταθερών τίτλων που εμφανίζονται στις διαφημίσεις. Θα πρέπει οι τίτλοι να καταλαμβάνουν το 5% της οθόνης.

●●● 48 ώρες μετά τις ΗΠΑ η Nova μεταδίδει το τελευταίο διπλό επεισόδιο του Lost την ερχόμενη Τρίτη. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Αλκαίος θα βρίσκεται στη σκηνή της Eurovision.

●●● Ανέβαλε τη συνάντηση με την κοινότητα Athens Pride ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης μόλις έμαθε ότι τα μέλη του προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της συνάντησης με σύνθημα «ΕΣΡ, για ένα κόσμο χωρίς ανώμαλους».

●●● Στις 27 Μαΐου πραγματοποιείται η γενική συνέλευση του ΔΟΛ. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις των μετόχων του οργανισμού, ειδικά μετά τη φημολογία περί σύναψης δανείου.

●●● Η Χ.Κ. Τεγόπουλος ανακοίνωσε την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς για την αντιμετώπιση των αναγκών της.

●●● Σε απόγνωση βρίσκονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις «λουκέτου» σε πομπούς εγκατεστημένους στο Χορτιάτη.

●●● Βίκυ Καγιά, Ζέτα Μακρυπούλια, Ευγενία Μανωλίδου και Τατιάνα Στεφανίδου είναι οι τέσσερις παρουσιάστριες που θα έχει και την επόμενη χρονιά ο ΑΝΤ1 στο πρόγραμμά του.

●●● Δεν κατέληξε ακόμη το Mega στις περικοπές προγράμματος, όπου πληροφορίες λένε για ψαλίδι ύψους 15 εκατ. ευρώ. Εκφράζονται φόβοι ότι τελικά θα εγκριθούν μόλις δυο νέες ελληνικές σειρές.

●●● Μετά την εταιρεία Max που πολιορκείται από τεχνικούς επειδή δεν έχει καταβάλει μισθούς, ακούγονται φήμες ότι και δεύτερη εταιρεία παραγωγής διαφημίσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με επιταγές της.

●●● Δεν έπιασε η έκκληση των καναλιών στο ΕΣΡ να μειώσει τα πρόστιμα. Την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο ανέβασε τον πήχη, επιβάλλοντας χρηματικές ποινές συνολικού ύψους 250.000 ευρώ. Το υψηλότερο πρόστιμο, 100.000 ευρώ, επιβλήθηκε στην Τατιάνα Στεφανίδου.

●●●Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου της ΝΕΠ η Αρετή Σιδηροκαστρίτου ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του ομίλου ενώ τη γενική οικονομική διεύθυνση του Ομίλου Εταιρειών Π. Κυριακίδη ανέλαβε ο Γιώργος Σουβατζής. Στις ανακοινώσεις της ΝΕΠ σημειώνεται πως «η κ. Αρετή Σιδηροκαστρίτου αναλαμβάνει από την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 τη γενική διεύθυνση του ομίλου ΝΕΠ, αναφερόμενη στον πρόεδρο ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πέτρο Κυριακίδη. Ο κ. Σουβατζής καταλαμβάνει από την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 τη θέση του γενικού οικονομικού διευθυντή του Ομίλου Εταιρειών Π. Κυριακίδη, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Πέτρο Κυριακίδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: