mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Θέλει να φάει άδεια και επίδομα στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Σκαναβής!

Σε μέρες προ-πτώχευσης παραπέμπουν οι εξελίξεις στον "Ελεύθερο Τύπο" του Αλέξη Σκαναβή με τους εργαζόμενους να ακούν άναυδοι τα νέα κόλπα του εκδότη που έβαλε σκοπό να τους φάει τα λεφτά, κοινώς να γλυτώσει όχι μόνο από την πληρωμή των χρωστούμενων δεδουλευμένων αλλά και από την υποχρέωση πληρωμής άδειας και επιδόματος.
Τα "κόλπα" της εκδοτικής εταιρείας είναι πράγματι αξιοπρόσεχτα, αν και μεγαλύτερη σημασία έχει το "γιατί" τα κάνει όλα αυτά. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση του "Επενδυτή" για τον οποίο, όπως οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν ενόψει της κατάθεσης νέας αγωγής τους κατά της εκδοτικής εταιρείας Σκαναβή-Μπενέκου, οι δυο εκδότες τα (ψιλο)βρήκαν. Με δεδομένο πως υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την εξαγορά του τίτλου του "Επενδυτή", είναι φανερό πως οι δυο εκδότες θέλουν να φάνε και τα λεφτά των χρωστούμενων στους εργαζόμενους του "Επενδυτή", για αυτό και η άμεση ενεργοποίηση των συντακτών που συνεχίζουν επίσχεση εργασίας. Όπως όλα δείχνουν στο στόχαστρο δεν είναι μόνο ο "Επενδυτής" αλλά και ο "Ελεύθερος Τύπος". Να μεταβιβαστεί δηλαδή πακέτο στον ενδιαφερόμενο νεο-mediaάρχη της μεταπτωχευμένης αγοράς των ΜΜΕ.
Στο παραπάνω συμπέρασμα οδηγούν και οι απίθανες ενέργειες της διοίκησης στον "Ελεύθερο Τύπο". Εκεί που ήδη η εταιρεία χρωστάει κυριακάτικα, βάρδιες, κ.λ.π. από τον Μάρτιο. Η δήλωση του Αλέξη Σκαναβή, μαζί με την εκφοβιστική ενημέρωση περί πτώχευσης, πώλησης, δανείου, κ.λ.π., είναι πως αυτά θα τεθούν προς συζήτηση από ...Σεπτέμβρη.
Το σοβαρότερο είναι πως οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ξαφνικά πως δεν έχουν άδεια μέσα στο 2014. 
Και το έμαθαν μόλις τους ενημέρωσαν πως όλους τους προηγούμενους μήνες που τους "έδιωχναν" με άδειες για να καλύψουν το υπόλοιπο το 2013, η εκδοτική εταιρεία την κατέγραφε ως άδεια του 2014! Συμπέρασμα η άδεια του 2013 φαγώθηκε!
Η νέα αυτή καταγραφή, λέει η εταιρεία, σημαίνει πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν μειωμένο επίδομα αφείας, δηλαδή σαν ποσόστωση με τις μέρες που θα λείψει ο καθένας για άδεια.
Συμπέρασμα δεύτερον, στόχος είναι να φαγωθεί και το επίδομα αδείας του 2014. 
Εννοείεται ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τον περασμένο μήνα και άκουσαν πως για το Καλοκαίρι θα γίνει μια προσπάθεια να μπει ένας μισθός!
Σε όλα τα παραπάνω, καταφανώς παράνομα ακόμη και με τις μνημονιακές διατάξεις, πως άραγε θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oι εργαζόμενοι καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από τους εκπροσώπους τους καμμιά συνέλευση μπας και αποφασίσουν ξανά δυναμικές κινητοποιήσεις.Από ότι έμαθα τους της απαγόρευσαν κι αυτές(τις συνελεύσεις) και έχουν κάνει όλοι μόκο.