mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Τα διαπιστευτήρια του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ στην κυβέρνηση του «μαύρου»

Aνακοίνωση από το "Μέτωπο Αγώνα Δημοσιογράφων" στην ΕΣΗΕΜΘ

Τα διαπιστευτήρια της στην κυβέρνηση του «μαύρου» έδωσε με το «καλημέρα» το προεδρείο της νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης. Ως καλοί και πιστοί υπηρέτες – κομιστές των μνημονιακών πολιτικών, αφού παρέδωσαν μαθήματα λογοκρισίας και αυταρχισμού αρνούμενοι ακόμη και να δημοσιεύσουν (!) στην ιστοσελίδα του Σωματείου το κείμενο – πρόταση της συνέλευσης των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3 για το “Ποιά ΕΡΤ θέλουμε’, έσπευσαν να νομιμοποιήσουν από το παράθυρο το έκτρωμα – μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ προκηρύσσοντας εκλογές για εργασιακούς εκπροσώπους.
Συνειδητά επιλέγουν αντίθετη πορεία με όλες τις άλλες Ενώσεις του κλάδου, την Πανελλαδική Ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, επιδιώκοντας στην πράξη να δημιουργήσουν ένα αγεφύρωτο ρήγμα – πλήγμα στον συνδικαλιστικό μας χώρο. Μετά την κερκόπορτα που άνοιξαν με τις ατομικές συμβάσεις (το πρώτο συνδικαλιστικό σωματείο της χώρας που προέτρεψε τα μέλη του να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με «πρωταγωνιστή» τον σημερινό πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Τάσο Φωκιανίδη), εμφανίζονται τώρα πρόθυμοι να «ξεπλύνουν» το έγκλημα που συντελέστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου με το κλείσιμο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης την 11η Ιουνίου του 2013.

Στην άμεση αντίδραση των εκπροσώπων του Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, η οποία με επιστολή της ζητούσε την αναθεώρηση της απόφασης του προεδρείου της ΕΣΗΕΜΘ να προκηρύξει εκλογές για εργασιακούς στην νερίτ, η πλειοψηφία του δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ επέλεξε τη ρήξη απαντώντας στη διοίκηση του δευτεροβάθμιου σωματείου του κλάδου με χλευαστικά σχόλια και «κούφια» επιχειρήματα ανάξια κάθε σχολιασμού και απάντησης.

Η μοναδική «πραγματικότητα» που επικαλούνται είναι προφανώς η επίμονη και συστηματική προσπάθεια τους να «σβήσουν» με κάθε τρόπο τον αγώνα των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, οι οποίοι επί ένα χρόνο κρατούν ζωντανή τη φωνή της ελεύθερης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και να σιγήσει με οποιοδήποτε τρόπο κάθε άλλη ανεξάρτητη και μαχητική φωνή συναδέρφων από άλλα ΜΜΕ.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΥΓ: «Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ” αυτό που σε συνθλίβει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: