mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ανάρτησαν τις μοριοδοτήσεις στη ΝΕΡΙΤ μετά την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ

Οι φήμες τελικά ήταν γεγονός. Κάποιοι από τους αιτούντες πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ άρχισαν τις προφορικές συνεντεύξεις. Διαπιστώθηκε πως αρκετοί από αυτούς ουδόλως είχαν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται. Κάτι άλλο θα είχαν προφανώς για να κληθούν σε προφορική συνέντευξη...
Η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε το γεγονός και αμέσως από τη ΝΕΡΙΤ έσπευσαν να αναρτήσουν στη Διαύγεια ορισμένες από τις λίστες των μοριοδοτήσεων.
Στις διευθύνσεις
http://company.nerit.gr/.../dimosiografoi-arxeio...
 http://company.nerit.gr/.../dimodiografoi-politiko...
 http://company.nerit.gr/.../dimosiografoi-oikonomiko...
 http://company.nerit.gr/.../dimosiografoi-diethneis...

υπάρχουν αναρτημένα τα ονόματα των αιτούντων και τα μόρια σε 4 κατηγορίες.

Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ, κατήγγειλε "τον διαγωνισμό-παρωδία που εξελίσσεται για τις υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ". Όπως σημειώνει:

"Πληροφορούμαστε ότι από σήμερα, ουσιαστικά εν κρυπτώ, καλούνται συνάδελφοι δημοσιογράφοι να «περάσουν από συνέντευξη», γεγονός που με βάση την προκήρυξη αποτελεί το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Μόνο που το πρώτο στάδιο παραμένει ακόμη ανοιχτό, αφού μετά τις εκατοντάδες ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει και πώς έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των υποψηφίων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, προϋπηρεσία κ.λπ.).


Με ποια δεδομένα καλούνται τώρα δημοσιογράφοι να μπουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και μάλιστα μυστικά;
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί αδιανόητο συνάδελφοι δημοσιογράφοι να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους μια τέτοια διαβλητή διαδικασία, που κινείται έξω από κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και δεοντολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: