mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Δεν κατάφερε να πτωχεύσει το "Κέρδος" ο Θωμάς Λιακουνάκος με διαδικασία εξπρές

Οι εργαζόμενοι του "Κέρδους" μας ενημερώνουν πως η  αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου "Κέρδος Εκδοτική" απορρίφθηκε από το δικαστήριο που όρισε νέα δικάσιμο για την υπόθεση στις 4 Φεβρουαρίου. 
Στα δικαστήρια σήμερα έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων και αλληλεγγύων μαζί με εκπροσώπους από τις ενώσεις. Η δίκη ήταν κρίσιμη καθώς σε περίπτωση που γινόταν δεκτό το αίτημα Λιακουνάκοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα έχαναν τα δεδουλευμένα τους. 
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η εφημερίδα ήταν κερδοφόρα στα 27 από τα 30 χρόνια κυκλοφορίας της, με ζημιές ελεγχόμενες την τελευταία 3ετία. Στην αίτηση πτώχευσης της εταιρείας ο εκδότης της υποστηρίζει πως έκανε την αίτηση γιατί έχει χρέος 20.000 ευρώ σε τράπεζες! Τα άλλα χρέη στους εργαζόμενους προφανώς δεν θεωρεί ότι πρέπει να τα πληρώσει. 
Το δικαστήριο αποδέχθηκε τα επιχειρήματα των απλήρωτων εργαζομένων και δεν δίκασε με τη διαδικασία εξπρές που ζητούσε ο Θ.Λιακουνάκος το αίτημα. Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 4 Φεβρουαρίου. Ο αγώνας των εργαζομένων της εφημερίδας συνεχίζεται 

Δεν υπάρχουν σχόλια: