mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καρέ-καρέ η απόσυρση της κάλπης ΝΕΡΙΤ στην ΕΣΗΕΜΘ

ΕΣΗΕΜΘ H αποτυχία του προεδρείου και η αποκαθήλωση της νερίτ σε τρεις πράξεις.
10285770_466323870137606_2784699010832456574_o
Αναδημοσίευση από τον "Ασύνταχτο Τύπο"

Η ΠΟΕΣΥ, οι  εργαζόμενοι  της ΕΡΤ/ΕΡΤ3 και το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στην ΕΣΗΕΜΘ, απέτρεψαν την αναγνώριση του κυβερνητικού μορφώματος της νερίτ από  το προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, το οποίο επιχείρησε να κάνει εκλογές για εργασιακούς εκπροσώπους στην… ανύπαρκτη NERIT, σε αντίθεση με όλον τον δημοσιογραφικό κόσμο και  το συνδικαλιστικό κίνημα. Έπειτα από εντονότατες διαμαρτυρίες δημοσιογράφων κυρίως από τις τάξεις των εργαζομένων/απολυμένων της ΕΡΤ/ΕΡΤ3, αποσύρθηκε τελικά η κάλπη με την επιγραφή… «ΝΕΡΙΤ» λίγο πριν αρχίσει η εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου για την ανάδειξη των νέων εργασιακών αντιπροσώπων της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Οι διαμαρτυρίες πλαισιώθηκαν από ένσταση που κατατέθηκε από τα τρία μέλη του δσ της ΕΣΗΕΜ-Θ του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, η οποία συζητήθηκε από την εφορευτική επιτροπή επί δίωρο καθυστερώντας την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Λόγω των διαμαρτυριών και της εξέτασης της ένστασης, καθυστέρησε και  η ολοκλήρωσής της διαδικασίας που έγινε στις 4.30 το απόγευμα. 
Η ένσταση έγινε δεκτή και τελικά οι απασχολούμενοι της ΔΤ στο ανταποκριτικό γραφείο του… υπουργείου Οικονομικών (στο οποίο ανήκει η υπό διαμόρφωση «ΝΕΡΙΤ») ψήφισαν σε άλλη κάλπη με την επιγραφή «ΑΛΛΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ». Σημειώνεται ότι από τη μοναδική υποψήφια σε αυτή την κάλπη κατατέθηκε δεύτερη ένσταση κατά της συμμετοχής του «υποψηφίου» της νεριτ, αλλά απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.
Η απόσυρση της κάλπης με την επιγραφή «ΝΕΡΙΤ» αποτελεί νίκη των εργαζομένων της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο που «τρούπωσε» φιλοξενούμενος στην άλλη κάλπη (διαγραφείς από την ΕΣΗΕΜ-Θ κατά το παρελθόν επί εξάμηνο για αντισυναδελφική συμπεριφορά) προέρχεται από το ανταποκριτικό γραφείο του ψευδεπίγραφου «δημόσιου» μορφώματος στη Θεσσαλονίκης (θα είναι… «εργασιακός εκπρόσωπός» του!) και είναι πρώην διευθυντικό «στέλεχος» της παλιάς ΕΡΤ3!
Έτσι, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΕΣΗΕΜ-Θ μπορεί να είναι… «υπερήφανη» για τη συνέχιση της προσπάθειας «νομιμοποίησης» του εκτρώματος της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ (στο πλευρό της «μαύρης» συγκυβέρνησης) κατά παρέκκλιση από την εκφρασμένη βούληση των υπόλοιπων Ενώσεων της χώρας, της ΠΟΕΣΥ των Διεθνών Ομοσπονδιών Δημοσιογράφων και κυρίως των όρθιων εργαζομένων της ΕΡΤ που αγωνίζονται για τηνΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΕΡΤ. 
Όμως, και παρά τις τόσες διαμαρτυρίες που ξεσήκωσε πανελλαδικά με τη στάση του το  προεδρείο της ΕΣΗΕΜΘ, δεν δίστασε να χτυπήσει ύπουλα στο τέλος της όλης διαδικασίας. Έτσι, είδαμε στη σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να αναφέρεται το κυβερνητικό  μόρφωμα μέσα σε παρένθεση για τα «άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα». Κάτι που δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ στο  παρελθόν σε ανάλογες εκλογικές αναμετρήσεις! Γιατί αυτή η σπουδή και παρά τα όσα ειπώθηκαν; Ο πρόεδρος  της εφορευτικής επιτροπής, σε σχετική ερώτηση, ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της απόφασης -αυτός σε όλη την Ελλάδα!
Λίγο πριν την απόσυρση της κάλπης της ΝΕΡΙΤ και την «ένταξή» της «από το παράθυρο» στην άλλη κάλπη, υπήρξε ακόμα μία «πράξη»: Στη θέση της κάλπης βρέθηκε ένα…«δοχείο νυκτός». 
Παρακολουθήστε την περιπέτεια της… κάλπης σε τρεις φωτογραφικές πράξεις (κάντε «κλικ» για μεγέθυνση):
OLYMPUS DIGITAL CAMERA







OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια: