mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Απεργία στο Βήμα FM για τις εκδικητικές απολύσεις

Με 24ωρη απεργία απαντά η ΕΣΗΕΑ στις εκδικητικές απολύσεις του ΔΟΛ στο ραδιόφωνο "Βήμα FM", λίγες μέρες μετά τη δικαστική απόφαση που κρίνει "παράνομες" τις μαζικές απολύσεις στο ΔΟΛ το 2010. Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει "εκδικητικές" τις απολύσεις και καλεί αύριο Τρίτη σε γενική συνέλευση τους δημοσιογράφους του σταθμού στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ σε ανακοίνωση τους σημειώνει:


Μια κοινωνική προσφορά του "BHMA FM"

Μετά τις εκλογές και για ευνόητους λόγους, η διοίκηση του ΔΟΛ προχωράει σε νέες στοχευμένες και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων - συνδικαλιστών παρά την σωρεία αποφάσεων των δικαστηρίων.
Μεταξύ των κληθέντων από την διοίκηση συναδέλφων μας που απολύθηκαν είναι ηΚουτελάκη Κατερίνα (δημοσιογράφος) και οΠαναγιώτης Δρίβας (τ. εκπρόσωπος δημοσιογράφων εργαζομένων στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM") και ενεργό μέλος της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΟΛ.
Η επιχειρηματική, προνομιακή, μονοπωλιακή ανάπτυξη του μιντιακού κατεστημένου της συστημικής προπαγάνδας, έχοντας διασφαλισμένες εκατοντάδες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κεφαλαιακές εισροές - αναχρηματοδοτήσεις, που συνοδεύονται από πληθώρα μνημονικών κανονιστικών ρυθμίσεων «πρόνοιας» υπέρ των εργοδοτών, δίνει το στίγμα της εμπράγματης επιχειρηματικής ανάπτυξης που βασίζεται στην στοχοποίηση και την ανθρωποφαγία.

Όλα για το μιντιακό καρτέλ της διαπλοκής «φτηνής ανάπτυξης» μέσα από το σκλαβοπάζαρο της αγοράς εργασίας, με ενοικιαζόμενους απασχολήσιμους είλωτες στο μνημονιακό πρότυπο που κατά κόρον διαφημίζουν.

Παρεμπιπτόντως η χώρα μας παραπέμπεται στο εδώλιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας (Δ.Σ.Ε), για παραβίαση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Τα πλέον «μαχητικά» σωματεία του κλάδου μας και οι συνοδοιπόροι τους - όπως αυτοπροσδιορίζονται από αυτάρεσκες δηλώσεις του λόμπι των «προεδρευόντων» τι θα κάνουν;

Πέρα από τις γνωστές επαναλαμβανόμενες «αγωνιστικές» διακηρύξεις προθέσεων και εκτονωτικών ετεροχρονισμένων ως επί το πλείστον παρεμβάσεων τύπου ΓΣΕΕ.

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουμε: την δυνατότητα υλοποίησης εφαρμογής από τις επιχειρήσεις, να αντικαταστήσουν το εναπομείναν προσωπικό και στη θέση του να προσλάβουν μέσω των «Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης - ΕΠΑ» ανέργους χωρίς το βάρος ΣΣΕ, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τα οποία υπόχρεος είναι ο άμεσος εργοδότης δηλαδή η ΕΠΑ.

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι/σες αδιαπραγμάτευτα.

Γεγονός που σημαίνει σκληρή και ανυποχώρητη σύγκρουση με την διοίκηση του ΔΟΛ.

Την αντέχουν οι συνδικαλιστικές ελίτ των βολεμένων του κλάδου;

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ ήταν και θα παραμείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM» & ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις άδικες και εκδικητικές απολύσεις των συναδέλφων Κατερίνας Κουτσελάκη και Παναγιώτη Δρίβα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».
Η απόλυση αυτή δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο της εργοδοσίας, καθώς οι συνάδελφοι επανειλημμένα αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Το Δ.Σ. δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει οι συντάκτες να γίνουν από την εργοδοσία αναλώσιμο είδος στην επιδίωξη του κέρδους και θα περιφρουρήσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της το δικαίωμά τους στην εργασία.
Για τον λόγο αυτό, κηρύσσουμε προειδοποιητική απεργία από τις 4 μ.μ. της Δευτέρας, 2 Ιουνίου έως τις 4 μ.μ. της Τρίτης, 3 Ιουνίου 2014, με αίτημα την ανάκληση των ανωτέρω παράνομων απολύσεων.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM », θα πραγματοποιήσουν συνέλευση, αύριο Τρίτη, 3 Ιουνίου στη 1 μ.μ. στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: