mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Δεν θέλουν να στηρίξουν εκδήλωση για τους ανέργους;

Τελικά σε αυτόν τον κλάδο, τον δημοσιογραφικό, μεγαλύτερη σημασία έχει η γραφειοκρατία παρά η βούληση να ξεπερνιούνται προβλήματα. Εκτός πια κι αν τρέχει κάτι άλλο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
Μια πρωτοβουλία της προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής στην ΕΣΗΕΑ, να οργανωθεί παρτυ-εκδήλωση υπέρ των ανέργων δημοσιογράφων που δεν έλαβαν ενίσχυση από την Ένωση Συντακτών, ξεσήκωσε το μηχανισμό της συνδικαλιστικής ένωσης. Με επιχείρημα πως η εφορευτική δεν έχει "δικαίωμα" να οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις. Άγνωστο πραγματικά αν το ορίζει αυτό το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ. Αυτό το Καταστατικό από την περίοδο της χούντας που κανείς, μα κανείς ως τώρα δεν έβαλε σκοπό να αλλάξει. Παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις συνεδρίων και γενικών συνελεύσεων.
Το θέμα είναι πως η Δέσποινα Μπαρδάκου ως πρόεδρος της Εφορευτικής πρότεινε στους εκπροσώπους των ανέργων μελών της ΕΣΗΕΑ να οργανωθεί η εκδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα.
 Και τα έσοδα θα διανέμονταν με κλήρωση σε όσους δημοσιογράφους, μέλη της ΄Ενωσης, Η πρόταση της όμως βρήκε τοίχο. Γιατί βρήκε αντίθετους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ που με επιχείρημα πως η εφορευτική επιτροπή δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις για τη στήριξη των ανέργων. Θα την κάνουν δηλαδή οι ίδιοι; Θα αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή, με βάση την πρόταση της εφορευτικής επιτροπής, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; 
Ή τελικά δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία για το "σωματείο" η στήριξη των ανέργων από τα κάτω; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: