mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γ.Προκοπάκης της ΝΕΡΙΤ δεν ξέρει ιστορία

Ο επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ απεκάλεσε τα επαρχιακά ραδιόφωνα «καταβόθρες»

Από  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Γιώργου Προκοπάκη, σχετικά με το έργο και τη λειτουργία των Περιφερειακών Ραδιοφώνων της ΕΡΑ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην «Καρφίτσα» και τη δημοσιογράφο Μαρία Βλάχου. «Τα περιφερειακά ραδιόφωνα, με λίγες εξαιρέσεις, ήταν καταβόθρες. Εχουμε αποφασίσει ότι κρατάμε το δίκτυο ραδιοφώνων και παρέχουμε στις τοπικές κοινωνίες «το ελάχιστο σέρβις» δηλ. τεχνική και δημοσιογραφική υποστήριξη για να μπορεί να γίνει αναμετάδοση στην περιοχή του κεντρικού μας σήματος».
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο «εντολοδόχος» της συγκυβέρνησης κύριος Προκοπάκης, «οραματίζεται» να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων , ενημέρωση αλλά και πολιτισμό…ενώ υπόσχεται ένα «ελάχιστο σέρβις» δηλαδή τα βασικά ….λάδια, μπουζί, έτσι για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των «επαρχιωτών» …ότι δηλ. με λίγη προσπάθεια «η μηχανή παίρνει μπροστά»..
Στη συνέντευξή του λοιπόν ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ καθιστά σαφές «πώς φαντάζεται» το Δημόσιο ραδιόφωνο για την περιφέρεια, η κυβέρνηση των μνημονίων.

Αθηνοκεντρικό, απολύτως ελεγχόμενο και φυσικά με τα απολύτως απαραίτητα …..και αυτά όταν η ανάγκη το καλέσει.
Αποκαλεί με περισσό θράσος - αγνοώντας ηθελημένα την ιστορία και την προσφορά τους- τα περιφερειακά ραδιόφωνα της ΕΡΑ, «καταβόθρες» ενώ καταβόθρα είναι η ίδια τους η πολιτική που καταπίνει και κάνει γαργάρα, τον πόνο και τα προβλήματα του κόσμου, μπρος στα οποία αμετανόητα κωφεύει.
Αποκαλεί καταβόθρα-μαζί με τους άλλους- και τον δικό μας «ιστορικό» Ρ.Σ.Βόλου που ιδρύθηκε πριν από 65 χρόνια με πρωτοβουλία της κοινωνίας της πόλης και κατόπιν πλήρως εξοπλισμένος και στελεχωμένος παραδόθηκε στο τότε Ε.Ι.Ρ.. προκειμένου καλύτερα να επιτελέσει τον σκοπό του.
Αλλά τι γνωρίζουν από ιστορία αυτοί που προσπαθούν να παραδώσουν στη λήθη έναν ολόκληρο λαό;
Για να μη ξεχνάμε και τη συνεισφορά στα έσοδα του Κέντρου μέσω του τέλους της ΔΕΗ αλλά και τις διαφημίσεις που όσον αφορά την ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, το ποσό αυτό δεν ήταν «ευκαταφρόνητο»..
Για να μη ξεχνάμε επίσης και την πνευματική προσφορά των περιφερειακών σταθμών που όχι μόνο δεν είναι ήσσονος σημασίας, αλλά αποτέλεσε και την ειδοποιό διαφορά με τα ιδιωτικά ραδιόφωνα…
Πλήθος προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών έχουν να μαρτυρήσουν πάνω σ αυτό… και το πλούσιο αρχείο μας μπορεί να αποτελέσει απτή απόδειξη.
Η προσφορά του τοπικού δημόσιου ραδιοφώνου είναι πραγματικά πολύτιμη, ενώ το έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό τις περισσότερες φορές υπερέβαλλε εαυτόν, προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο που πρόθυμα ανέλαβε, κάτι το οποίο συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα «σαν κατάθεση ψυχής» γιατί το οφείλουμε σε εμάς και στους ακροατές, στη συνείδηση των οποίων έχουμε καταξιωθεί.
Ο κύριος Προκοπάκης είναι σαφές πως θέλει «κατ΄ εντολήν» φυσικά, να καταστήσει ξανά την περιφέρεια «επαρχία» ενώ με τις δηλώσεις τους φαίνεται πόσο «ενημερωμένος» είναι κυρίως όσον αφορά το έργο του Τοπικού Δημόσιου Ραδιοφώνου.
Εμείς όμως οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, του «πρώτου περιφερειακού σταθμού» της ΕΡΤ, αυτού του σταθμού την ιστορία του οποίου υπερασπιζόμαστε σήμερα , έχουμε να απαντήσουμε:
«Καταβόθρες που καταπίνουν τις ζωές τις δικές μας και των συνανθρώπων μας, είναι οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης η οποία στην παρούσα χρονική στιγμή δεν διαθέτει ούτε κάν την απαιτούμενη πλειοψηφία- για να οραματίζεται για εμάς χωρίς εμάς και πόσο μάλλον για να σχεδιάζει με μοναδικό χρώμα το «μαύρο».
Μια καταβόθρα, σαν την ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, από 90.000 ευρώ ετήσιο προϋπολογισμό, κατέβηκε στις 30.000 ευρώ, και παρόλα αυτά ενδεικτικά για το διάστημα 1/1/2013 – 11/6/2013 ζήτησε σαν ενίσχυση μόνο 4.000 ευρώ, τα οποία τελικά ποτέ δεν ξόδεψε. Γιατί η ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ λειτουργούσε και πλήρωνε όλα τα πάγια έξοδα μέσω των διαφημίσεων που είχε. Ας κοιτάξουν λοιπόν τις καταβόθρες των «Στην υγειά μας» , τους Καλημέρηδες και λοιπούς συμβούλους και παρατρεχάμενους !
Αγωνιζόμαστε λοιπόν μέχρι νάρθει η στιγμή να ακυρωθούν από τον ίδιο το λαό αυτές οι καταστροφικές πολιτικές και κυρίως αυτοί που τις υπηρετούν ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: