mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μπόμπολας το κάνει καλύτερα από τον Ψυχάρη

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση του Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη του συγκροτήματος των εφημερίδων Έθνος, Goal news, κ.λ.π. , ραδιοφωνικών σταθμών και μετόχου στο Mega, επειδή δεν δέχεται διάλογο για το νέο, τέταρτο κατά σειρά, κύμα μειώσεων μισθών στους αθλητικούς συντάκτες. Προφανώς με τον Σταύρο Ψυχάρη που τα συζήτησαν προηγουμένως η υπγοραφή 5ετούς ατομικής σύμβασης ήταν μια καλύτερη λύση.
Ο Μπόμπολας όμως ξέρει καλύτερα. Η σαλαμοποίηση, διάσπαση προσωπικού και η χρήση μαστίγιου και καρότου είναι η ειδικότητα του συγκροτήματος. 
Θα μειώσει λοιπόν με τσαμπουκά τους μισθούς μόνο στους αθλητικούς συντάκτες, οι υπόλοιποι θα λουφάξουν με τρόμο στα γραφεία τους ή με περηφάνεια γιατί σε αυτούς δεν θα γίνει μείωση, όπως στο ΔΟΛ. Να αντιδράσει δεν υπάρχει πια κανείς, "φαγώθηκαν" εδώ και χρόνια. Μόλις περάσουν οι ατομικές στους αθλητικούς συντάκτες, θα ξεκινήσει η επιχείρηση κατατρομοκράτησης των υπολοίπων. Όταν θα ανακοινωθούν οι απολύσεις, οι υπόλοιποι θα κάνουν το σταυρό τους που κράτησαν τη δουλειά τους με τα ίδια λεφτά. Κι ας δουλεύουν πια σε τρία ή τέσσερα Μέσα, κι ας κάνουν τα πάντα όλα.
Γιατί λοιπόν να κάνει διάλογο ο Μπόμπολας με την ΕΣΗΕΑ; Το πολύ-πολύ να κηρυχθεί καμία απεργία την οποία θα καταψηφίσουν οι συντάκτες με παρότρυνση των αρχισυντακτών. Έτσι δεν έγινε στο παρελθόν;

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που προκαλεί θλίψη...

Ο κ. Φ. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, για άλλη μία φορά, την εργοδοσία του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που όχι μόνο προχώρησε σε νέες περικοπές, αλλά αρνείται και τον διάλογο!

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας αποφάσισε αυθαίρετα να προχωρήσει στην τέταρτη (!) περικοπή των μισθών στους δημοσιογράφους των αθλητικών Μέσων του Ομίλου, στην εφημερίδα « Goal News », το ραδιοφωνικό σταθμό « Sentra FM » και την ιστοσελίδα « Sentragoal . gr ». Με τον τρόπο αυτό και με τις νέες ατομικές συμβάσεις που καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν, ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ, όχι μόνο απαξιώνει πλήρως τα τρία αθλητικά Μέσα του Ομίλου του και την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν, αλλά προσπαθεί να καταλύσει και κάθε εργασιακό δικαίωμα των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Φώτης Μπόμπολας αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΣΗΕΑ, εμμένοντας στην απόφασή του για νέες περικοπές, που όχι απλά είναι οι τέταρτες που γίνονται στα αθλητικά Μέσα του «Ομίλου», αλλά προστίθενται στις δεκάδες των απολύσεων που έχουν γίνει σε αυτά και οι οποίες πολύ φοβούμεθα ότι θα συνεχιστούν.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί έστω, και αυτή την ώρα, τον κ. Φώτη Μπόμπολα να μην προχωρήσει στις νέες περικοπές και να προσέλθει σε διάλογο. Ταυτόχρονα, η Ένωση στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων, τους οποίους καλεί να αντισταθούν στη νέα αυθαίρετη και αντεργατική απόφαση του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: