mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Κλαυθμός από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ Θεσσαλονίκης για την "προδοσία" Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ

Ο κλαυθμός και οδυρμός όσων υποτάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη έναντι μιας θεσούλας στο νέο τηλεοπτικό κρατικό σύστημα, προκαλεί σάλο στην πόλη. 
Ψωμιάδης, ΠΑΣΟΚ και λοιπές δυνάμεις, συνδικαλιστικές και μη, προέτρεξαν στο δράμα των παραπλανηθέντων.
Αποδείχθηκε λοιπόν πως αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ανομία της. 

ΕΡΤ/ΕΡΤ3 “Οργή” από προδομένους ΔοΤούς, ζήτησαν από την ΕΣΗΕΜΘ απεργία στη ΔΤ. 
Παραιτήθηκε ο Π. Σαββίδης από τη διεύθυνση του υποσχεθέντος από τους κυβερνητικούς καναλιού στη Θεσσαλονίκη!

Αναδημοσίευση από τον "Ασύνταχτο Τύπο"

Η χθεσινή προκήρυξη θέσεων εργασίας για τη ΝΕΡΙΤ, μεταξύ των οποίων μόνο 15 δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη (συνολικά 42 εργαζόμενοι), έκανε ακόμη και αυτούς τους πρόθυμους πρώην εργαζόμενους που έσπευσαν να ενταχθούν στο μεταβατικό έκτρωμα της ΔΤ… να αντιδράσουν, καταλαβαίνοντας την κοροϊδία των κυβερνητικών φίλων τους εδώ και 7 μήνες. Τόσους όσους κάποιοι άλλοι -πάνω από τους μισούς- αγωνίζονται στην ΕΡΤ3 για τα εργασιακά δίκαια, την ενημέρωση και τη δημοκρατία και όχι σαν τους ΔοΤούς που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το ατομικό τους βόλεμα, υπηρετώντας τα κυβερνητικά μορφώματα μνημονιακής προπαγάνδας…
Αυτές οι εξελίξεις έκαναν καμιά 20αριά ΔοΤούς να έρθουν στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης αγανακτισμένοι για να ζητήσουν… απεργία στη ΔΤ (προφανώς γιατί δεν παίρνουν όλους αυτούς)! Έγινε πολλή συζήτηση επί αυτού, για ποιο λόγο και με ποιο στόχο; Για να πάρουν όχι μόνο 15, αλλά 30, 40 ή 50;

Η θέση του Ασύνταχτου ήταν σαφής και συγκεκριμένη –προς ΔοΤούς και ΕΣΗΕΜΘ:

1.- Αποδοκιμάστε κυβέρνηση και αποκηρύξτε-μη αναγνώριση ΔΤ/ΝΕΡΙΤ,

2.- Πλήρης αποδοχή του ομόφωνου ψηφίσματος της συνέλευσης των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3,

3.- Συντονισμός με ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ,

4.- Κεντρικό αίτημα η επαναλειτουργία ΕΡΤ/ΕΡΤ3 με όλους τους εργαζόμενους και ενσωμάτωση στη λειτουργία των κατακτήσεων των εργαζομένων στη διάρκεια του 7μηνου αγώνα.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης το αποφάσισε μόνη της η πλειοψηφία του δσ της ΕΣΗΕΜΘ, χωρίς μάλιστα καν να θέσει το κείμενο υπόψη των μελών του διοικητικού πριν αυτό αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ένωσης. Επιβεβαιωθήκαμε πριν αλέκτωρ… Αμετανόητοι… προεδρείο ΕΣΗΕΜΘ και ΔοΤοί!

[ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜΘ

Η κυβέρνηση αφανίζει τη δημόσια Ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα

15 Ιανουαρίου 2014

Μαύρο στη δημόσια ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα ρίχνει η κυβέρνηση. Η προκήρυξη μόλις 15 θέσεων εργασίας για δημοσιογράφους στη ΝΕΡΙΤ δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πώς αντιλαμβάνονται οι δημιουργοί του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα τον ρόλο της Θεσσαλονίκης: ως έδρα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου.

Οι διαδοχικές δεσμεύσεις όλων των πολιτικών προσώπων που εδώ και επτά μήνες υπόσχονταν ότι θα σχηματίσουν έναν αναβαθμισμένο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και σε διάφορους τόνους αναπαρήγαγαν τη ρητορική για την αξία της περιφέρειας οριστικά πέφτουν στο κενό, μαζί με την αξιοπιστία τους. Οι συνέπειες από την ακύρωση της Θεσσαλονίκης ως έδρας άρτιου και αυτόνομου ενημερωτικού σχήματος δεν έχουν τοπική μόνο εμβέλεια: χαρακτηρίζουν το σύνολο της κυβερνητικής αντίληψης για την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό και καθιστούν εξ ορισμού αδόκιμο το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα της ΝΕΡΙΤ.

Είναι πλέον χρέος όλου του πολιτικού κόσμου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και κάθε φορέα, κάθε θεσμού και κάθε κοινωνικής ομάδας που επί χρόνια ήταν αποδέκτης του ενημερωτικού έργου που παρήγαγε η ΕΡΤ3, να ξεκαθαρίσει στους υπουργούς Δημήτρη Σταμάτη και Παντελή Καψή, αλλά και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για τη σιγή που θα επιβληθεί στην δημόσια ενημέρωση αν εφαρμοστεί ο ολέθριος κυβερνητικός σχεδιασμός για τη ΝΕΡΙΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα στη Δημόσια Τηλεόραση και καλεί όλες τις Ενώσεις να συμπαραταχθούν. Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι το σχήμα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δεν έχει τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ώστε να αξίζει να υπηρετηθεί από δημοσιογράφους. Ένα σχήμα το οποίο αφανίζει τη δημόσια Ενημέρωση στη Βόρεια Ελλάδα και ακυρώνει μια πολύτιμη κατάκτηση για την κοινωνία και την περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: