mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Τα ψέματα του Π.Καψή έχουν κοντά ποδάρια...

Απόσπασμα γραπτής δεσμεύσης Π. Καψή
σε εκπροσώπους εργαζομένων ΕΡΤ
Παντελής Καψής: Ο Αρχιερέας του Πολιτικού Ψέματος

Του Χρήστου Γιαννούλη, εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3

Δεν με εκπλήσσει. Έχοντας ως πολιτικό πρότυπο τον Αρχιερέα της Διαπλοκής κατά Κώστα Καραμανλή, τον πρωθυπουργό που κάτω από τη μύτη του άλλαζαν χέρια δεκάδες δισεκατομμύρια σε μίζες και σκάνδαλα. Δεν με εκπλήσσει να υπηρετεί και τον ρόλο του αρχιερέα του πολιτικού ψέματος. Όπως υπηρετεί με υπακοή και πειθαρχία τους Αρχιερείς της σύγχρονης Βαρβαρότητα Σαμαρά και του Βοηθού του Βενιζέλου.
Διάβασα την απάντηση του κυρίου Παντελή Καψή στην ΕΦΣΥΝ εδώ: http://www.efsyn.gr/?p=162409 όπου παραπονείται για επιθέσεις και ύβρεις που δέχεται. Μα από μόνος του με την πολιτική του συμπεριφορά είναι μία ξεχωριστή ύβρις. Υπερασπίζεται την αποζημίωση των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ που πήρε απολυόμενος από τον ΔΟΛ, εμφανίζοντας τον εαυτό του ούτε λίγο ούτε πολύ ως έναν ατυχή και πένητα εργαζόμενο που η μοίρα τον αδίκησε. Δεν εξηγεί όμως το πως γίνεται μία κατ ουσία χρεοκοπημένη εκδοτική επιχείρηση να μπορεί να διατηρεί αμοιβές 18 χιλιάδες ευρώ για τον Διευθυντή της, όταν το μόνο που την κρατάει στην ζωή είναι προνομιακός τραπεζικός δανεισμός από τράπεζες που διατηρούνται στην ζωή από τα δανεικά που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι. 
Και αυτός ο επί χρόνια διευθυντής της επί χρόνια παθητικής εκδοτικής εταιρίας, δεν είδε ποτέ στην εφημερίδα του, δεν άκουσε ποτέ δεν έψαξε ποτέ για τα δισεκατομμύρια που φαγώθηκαν σε όλα αυτά που αποκαλύπτονται τώρα. Και γινόταν κάτω από την μύτη και του αγαπημένου του πρωθυπουργού και της εφημερίδας που ήταν επικεφαλής και τον αποζημίωσε πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες του. Την ίδια εφημερίδα που δεν είδε ποτέ τον υπερβολικό δανεισμό των 250 εκατομμυρίων του Μεγάρου Μουσικής, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τις εξοπλιστικές μίζες, το πλιάτσικο των Ολυμπιακών αγώνων. Τίποτε από αυτά. Αλλά πλήρωνε τον διευθυντή της 18 χιλιάδες τον μήνα. Εμπίπτει στην αέναη συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού.

Το πιο προκλητικό ψέμα όμως είναι ότι ο κύριος Καψής με την ίδια ελιτίστικη αλαζονεία που επιβάλει το νέο χαράτσι της ΝΕΡΙΤ, έτσι χωρίς πρόγραμμα, ΨΕΎΔΕΤΑΙ για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ. Λέγοντας και καλυπτόμενος για μία ακόμη φορά πίσω από τους ανώνυμους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Θα του θυμίσω ακριβώς την σκηνή που μέσα στο γραφείο του, και αφού μας έδωσε το απόσπασμα της γραπτής δέσμευσης που δημοσιοποιώ, σήκωσε το κινητό του που χτυπούσε, πήγε σε ένα δωματιάκι πίσω από το γραφείο του και επιστρέφοντας μας ανακοίνωσε λέγοντας ότι ήταν από το υπουργείο Οικονομικών και πως NAI για όσους αναγνωρίστηκε ο χρόνος προϋπηρεσίας εντός της ΕΡΤ οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν και πριν το 2006. Αυτό σε απλά ελληνικά κύριε Υφυπουργέ λέγεται Πολιτική απάτη και ψέμα. Καθόλου καλό συστατικό για να προ τείνεστε και να συστήνεστε ως πολιτική προοπτική διεξόδου της χώρας. Εξαπάτηση που καταγγέλεται σε όλους τους τόνους από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις που ψευδώς ειρωνεύεστε ότι δεν σας έχουν ενοχλήσει. Προφανώς δεν μπαίνετε στον κόπο να διαβάζεται τις ανακοινώσεις τους. Γιατί να το κάνετε άλλωστε; Υπάρχει κίνδυνος να πέσετε από τα σύνεφα ή να αντιληφθείτε το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Καταλαβαίνουμε όλοι την αμηχανία και το φόβο σας, μη τυχόν και βρεθείτε άνεργος πολιτικά. Ποιος άλλος θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να χρειαστεί το μοναδικό ταλέντο που ίσως έχετε. Να μεταβάλλεστε με έπαρση και ελιτίστικη συμπεριφορά και δημόσιο λόγο, από ΘΥΤΗΣ σε Θύμα. Αυτό θέλει ταλέντο 58 νοματαίων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: