mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η ελεύθερη ΕΡΤ εγκαινιάζει τα γραφεία της απέναντι από το ραδιομέγαρο

Πηγή φωτο: financialcrimes.blogspot.gr
Οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις εκπομπές προγράμματος μέσα από τα FM στο ραδιόφωνο και το Internet με το ertopen, δηλώνοντας πως δεν μετέχουν στη διαδικασία νομιμοποίησης της ΝΕΡΙΤ. 
Τα γραφεία της ελεύθερης ΕΡΤ θα εγκαινιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου απέναντι ακριβώς από το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρσκευή. Εκεί στήθηκε το στούντιο της ertopen.gr από όπου οι εργαζόμενοι που επιμένουν στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τις εκπομπές τους. 
Την Παρασκευή έγινε στην ΕΣΗΕΑ μαζική γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ όπου αι εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η πλατειά μαζική ανοιχτή συνέλευση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ απορρίπτει ομόφωνα την όποια συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής προσωπικού για το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.
Η δημοσίευση και της τελευταίας κατάπτυστης και φωτογραφικής προκήρυξης των 259 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ επί συνόλου 615 υπαλλήλων (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων) που θα στελεχώσουν τον κατ’ επίφαση «δημόσιο» ραδιοτηλεοπτικό φορέα της ΝΕΡΙΤ επιβεβαιώνει και επίσημα την απόφαση της κυβέρνησης για τις απολύσεις μας και την πρόθεση της να δημιουργήσει ένα μικρό απόλυτα ελεγχόμενο μαγαζάκι στη θέση της ΕΡΤ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και αρνούμαστε με τη συμμετοχή μας να συμπράξουμε στη δημιουργία ενός φορέα, που δεν έχει καμία σχέση με Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην κατάργηση θεμελιωδών υπηρεσιών που πρέπει να έχει κάθε Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας.

Αρνούμαστε να συμπράξουμε στην κατάργηση του ιστορικού αρχείου, του πανελλαδικού δικτύου εκπομπών, των περιφερειακών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών (και της ΕΡΤ3), των μουσικών συνόλων, των εξωτερικών μεταδόσεων, της Ραδιοτηλεόρασης και άλλων απαραίτητων συστατικών για τη λειτουργία ενός Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα.
Όλες αυτές οι καταργούμενες υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι θα παραχωρηθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα ντόπια και ξένα εις βάρος του συνόλου των πολιτών, της ελευθερίας του λόγου και του πολιτισμού.

Δεν συμμετέχουμε σε αυτούς τους διαβλητούς και φωτογραφικούς διαγωνισμούς, συνεχίζουμε να κρατάμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Κρατάμε ανοιχτή τη φωνή της ΕΡΤ στην κοινωνία μέχρι την οριστική λειτουργία της που σύντομα έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: