mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Μόνο η ΕΣΗΕΑ δεν κάνει μέλη της τους δημοσιογράφους του Διαδικτύου!

Ο ΠΣΑΤ των αθλητικών συντακτών άλλαξε το καταστατικό του. Η είδηση σε αυτό είναι πως πλέον δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι αθλητικοί συντάκτες που εργάζονται σε sites (στις γαλέρες των νέων ΜΜΕ δηλαδή). Ανάλογη αλλαγή έχει κάνει εδώ και χρόνια η ΕΣΠΗΤ, του περιοδικού Τύπου στην οποία επίσης εγγράφονται οι εργαζόμενοι σε sites. Και ενώ όλα τα ΜΜΕ έγιναν πλέον γαλέρες στις εργασιακές σχέσεις, η ΕΣΗΕΑ παραμένει με το Καταστατικό της χούντας. Και δεν δέχεται να "συνδικαλιστούν" οι εργαζόμενοι στα sites. To επιχείρημα είναι πως τα sites δεν αναγνωρίζονται από το κράτος ως ΜΜΕ... Αλλά το υπουργείο Οικονομικών σε μια από τις πολλές εγκυκλίους για φορολογία τα αναφέρει ως ΜΜΕ! Ο τραγέλαφος στον παρανομαστή του διασυρμού των σωματείων στα ΜΜΕ.

Παρακάτω το νέο  Καταστατικό Του ΠΣΑΤ!
Σε ισχύ τέθηκε από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 το νέο καταστατικό του ΠΣΑΤ, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.
Οι κυριότερες αλλαγές, που επέρχονται με το νέο καταστατικό του ΠΣΑΤ, είναι οι εξής:



Ο ΠΣΑΤ μετονομάζεται και πάλι από Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών σε Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.
  • Δικαίωμα εγγραφής στον ΠΣΑΤ έχουν πλέον και οι αθλητικοί συντάκτες που εργάζονται σε επίσημες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εργαζόμενους στα υπόλοιπα ΜΜΕ και κατά τα προβλεπόμενα από το καταστατικό.
  • Δικαίωμα εγγραφής στον ΠΣΑΤ, όσον αφορά στους αθλητικούς συντάκτες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποκτούν πλέον και οι έχοντες κρατήσεις εκτός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και από άλλο Ταμείο στο οποίο επιτρέπεται η ασφάλιση δημοσιογράφων.
  • Το όριο ηλικίας για την εγγραφή νέου μέλους αυξάνεται στα 50 έτη.
Όσον αφορά στη θητεία των μελών του προεδρείου, όσοι εκλέχθηκαν στην ίδια θέση του προεδρείου για δύο συνεχόμενες θητείες, δεν έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα εκ νέου για την ίδια θέση του προεδρείου. Μπορούν, όμως, να είναι υποψήφιοι για άλλη θέση του προεδρείου ή για οποιοδήποτε άλλο αξίωμα στα όργανα του Συνδέσμου.


Ανασυγκροτείται το Μικτό Συμβούλιο, θεσμοθετούνται και καταστατικά η Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων και οι Περιφερειακές Επιτροπές και ιδρύονται η Ακαδημία Αθλητικών Συντακτών και η Επιτροπή Αθλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: