mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μια καταπληκτική(εξωφρενική) είδηση για την ψηφιακή TV

Αν δεν βρεθεί άλλη λύση, θα μιλάμε για την απόλυτη γελοιοποίηση των ελληνικών αρμόδιων μηχανισμών. Ποια ψηφιακή τηλεόραση και αηδίες. Οι άνθρωποι ακόμη και στα ΦΕΚ λάθος γράφουν!
Αναδημοσιεύουμε την εξωφρενική είδηση από το digitaltvinfo, προσθέτοντας και το δικό μας "γέλιο" σε αυτή την υπόθεση της ψηφιακής μετάβασης στην Κρήτη. 

Για γέλια ή για κλάματα; Αναβολή του switch off στην Κρήτη!
Κι όμως δεν πρόκειται για αστείο. Αν δεν βρεθεί άλλη λύση, που δύσκολα θα βρεθεί πια, το ψηφιακό switch off στην Κρήτη αναβάλλεται! Ο λόγος; Οι πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν μετά τις 25 Ιουνίου. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι πανελλαδικές εξετάσεις με την τηλεόραση; Μεγάλη όπως μας επισημαίνουν τεχνικοί της τηλεόρασης. Μέσω των τηλεοπτικών κυκλωμάτων το υπουργείο παιδείας στέλνει κωδικοποιημένα τα θέματα των εξετάσεων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας.

Κι ακριβώς το υπουργείο Παιδεία μόλις έμαθε για το switch off της Κρήτης από τις επίσημες πλέον ανακοινώσεις, δηλώσεις, τηλεοπτικά σποτ, κ.λ.π. αντέδρασε.
Κατά πληροφορίες μας το σενάριο που ακούγεται αυτές τις ώρες είναι να αναβληθεί το switch off σε Ρογδιά και Μαλάξα για ένα μήνα, δηλαδή να γίνει 28 Ιουνίου! Για το θέμα προφανώς και αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το πως θα πάρουν πίσω τις επίσημες ανακοινώσεις το περιμένουμε και εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον. Όσο για την αντίδραση των Πάροχων δικτύου που είχαν μπει ήδη στο τρέξιμο για το switch off, προφανώς θα είναι εξοργισμένοι και με το δίκιο τους. Τόσο ενδιαφέρον πια για την ψηφιακή μετάβαση που δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην κυβέρνηση ούτε για τα απλά-απλά πράγματα;


Υ.Σ. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, φύλλο 1018 της 24ης Απριλίου 2013, τα στοιχεία του switch off για τα δυο κέντρα εκπομπής στην Κρήτη, Ρογδιά και Μαλάξα αναφέρονται λάθος! Συγκεκριμένα η αναφορά ότι τα δύο κέντρα εκπομπής της Ρογδιάς και Μαλάξας (η οποία αναφέρεται και με λάθος τονισμό) ανήκουν στο νομό Ηρακλείου, και όχι σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: