mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τα "επισφαλή" του Mega, η λογοκρισία της ΕΡΤ**

** επισημάνσεις από τα media

>> Η ετήσια έκθεση της Moore Stephens για το Mega είναι σαφής. Το κανάλι κινδυνεύει άμεσα. Πέρα από τα δάνεια του, υπάρχει και το ποσό των 16,8 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει απαιτήσεις χαρακτηριζόμενες ως "επισφαλείς".

>> 6,3 εκατ. χρέος σε πελάτες, 9,4 εκατ. σε επιταγές με καθυστέρηση και 988 χιλιάδες ευρώ για το ΤΣΠΕΑΘ. Η πρόσθεση τους βγάζει κάτι παραπάνω από το ποσό των 15 εκατ. που λένε πως θα δοθεί για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

>> Προφανώς και δεν κινδυνεύει μόνο το Mega σε οικονομικό επίπεδο. Ο ΑΝΤ1 το έκανε το κουμάντο του. Έκλεισε τη στρόφιγγα στην Ελλάδα και επεκτείνεται στα Βαλκάνια. Ψάχνει, λένε οι πηγές, για εξαγορά κι άλλου τηλεοπτικού σταθμού ανεβαίνοντας λίγο πιο πάνω από τα Βαλκάνια. Στη Σλοβακία.

>>Νέο κρούσμα παρέμβασης στην ΕΡΤ, με ρεπορτάζ του Νίκου Γρυλλάκη περί μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος και αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ από τον Μάιο. Ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης κάλεσε τον δημοσιογράφο για εξηγήσεις και τον "έπαυσε" από τα δελτία ειδήσεων μέχρι νεωτέρας. Διότι εν τω μεταξύ, το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση ότι "το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τη ΝΕΤ περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Μάιο είναι ανακριβές". Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα αυξηθούν από τον Απρίλιο; Μήπως ότι θα... μειωθούν; Μήπως ότι η ενδεδειγμένη έκφραση είναι ότι θα "αναπροσαρμοστούν";

>> Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ καλεί τον Αιμίλιο Λιάτσο α) εάν έδρασε αυτοβούλως και αυθορμήτως, να ανακαλέσει τώρα την απόφαση ή β) εάν έδρασε κατόπιν συνεννόησης με κυβερνητικά στελέχη, να αναλογιστεί ότι δεν είναι κομματικό στέλεχος, αλλά στέλεχος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που την χρηματοδοτεί ο πολίτης. Καλεί δε τα αρμόδια όργανα δεοντολογίας των δημοσιογραφικών ενώσεων να επιληφθούν.

>>  Μετά από πρόστιμα που υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ εδώ και ένα χρόνο, διέκοψαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Τετάρτη ANT-1 και Alpha τα τηλεπαιχνίδια του τζόγου, "Βρες τη λέξη και κέρδισε", που μετέδιδαν κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Επισήμως δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση και καμία ενημέρωση εάν η διακοπή θα είναι μόνιμη ή προσωρινή. Όπως φαίνεται από το νέο πρόγραμμά τους, έχουν εντάξει μεταμεσονύκτια 15λεπτα ως "θυρίδα τηλεπώλησης", που σημαίνει ότι επιχειρούν να τα εντάξουν σε άλλο νομικό καθεστώς.

>> Στοχοποίηση εργαζομένων από τον "Ριζοσπάστη". Συνεχίζει την επιχείρηση διαπόμπευσης των εργαζομένων του ο "Ριζοσπάστης", με τη δημοσίευση των ονομάτων τεσσάρων δημοσιογράφων που προσέφυγαν με ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να πληρωθούν δεδουλευμένα έξι μηνών.

>> Στις 5 Απριλίου εκδικάζεται στο τριμελές εφετείο η έφεση των Νίκου Κούρτη και Ειρήνης Νικολακοπούλου που είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε στην έγκριση και προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής "Ελληνικό πανόραμα" το 2008. Στη διάρκεια της πρώτης δίκης η ΕΡΤ είχε παραστεί ως πολιτική αγωγή. Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το ΔΣ σήμερα είναι αν θα λάβει απόφαση να ορίσει εκπρόσωπο της για παράσταση πολιτικής αγωγής και στη δίκη του εφετείου.

>>Υπάρχει όμως κανάλι που διαφημίζει κάθε μέρα τον Μιχαλολιάκο. Ναι, ναι. Είναι ο ΣΚΑΙ που κάθε τρεις και λίγο μεταδίδει το τρέϊλερ της εκπομπής του ποιητή εκπομπάρχη. Στο οποίο ο καλεσμένος αρχηγός της Χ.Α προβάλλεται δυο φορές. Μα, δεν τα βλέπει αυτά κάποιος στο Νέο Φάληρο; Ή μήπως τα βλέπουν; Μάλλον θα θεωρούν πως αποκλείεται να ουρήσει βουλευτής της Χ.Α έξω από την είσοδο του ΣΚΑΙ...

>> Αγωγή αποζημίωσης ύψους 260.000 ευρώ κατέθεσε εναντίον της "Αυγής" ο δημοσιογράφος από "Τα Νέα" Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος χαρακτηρίζει ως συκοφαντικό, δημοσίευμα από τον περασμένο Ιούλιο που ανέφερε ότι λαμβάνει 6 μισθούς. Η "Αυγή" σημειώνει ότι η αγωγή κατατέθηκε από τον Σεπτέμβριο και κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τα υπόλοιπα στο ακροατήριο...

>> Την περασμένη εβδομάδα αθωώθηκε ο εκδότης Κώστας Καββαδάς για χρέη της εταιρείας του. Το δικαστήριο έλαβε υπόψη πως τα χρέη οφείλονται στον βασικό μέτοχο Αντώνη Λυμπέρη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο βασικός όμως μέτοχος που φταίει για τα χρέη προς το δημόσιο, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, δεν έχει υποστεί καμία συνέπεια. Δεν του ζητά δηλαδή το δημόσιο τις οφειλές. Και συνεχίζει να πουλάει χρεοκοπημένους τίτλους ή να αναζητά διέξοδο ως εκδότης.

>> Υπογράφηκε από το υπουργείο εργασίας η εκταμίευση των ποσών από αγγελιόσημο για το πρώτο δίμηνο του 2013 που προβλέπεται για τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις. Όπως προκύπτει από την απόφαση, για τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται η εκταμίευση 10.283.479,95 ευρώ και για τις ενώσεις 3.296.767,60 ευρώ. Τα υπόλοιπα που καταγράφονται για το 2013 ανέρχονται σε 46.764.128 και 14.139.513,04 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: