mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σε μετάβαση το Mega


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του το ισχυρότερο τηλεοπτικό κανάλι εμφανίζεται αβέβαιο για το μέλλον του. Η αποχώρηση από τη διοίκηση των δυο «πατριαρχών» μετόχων της πλειοψηφίας, των Βαρδή Βαρδινογιάννη και Γιώργου Μπόμπολα, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στο ΔΣ της «Τηλέτυπος» παραμένουν οι Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος), Σταύρος Ψυχάρης (ΔΟΛ), Γιώργος Βαρδινογιάννης, Γιώργος Αϊδίνης και Γιώργος Πουρσανίδης. Ο Ηλίας Τσίγκας επαναβεβαιώθηκε από τους μετόχους στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Δυο ακόμη ισχυροί μέτοχοι βρίσκονται στο κανάλι με ικανά ποσοστά μετοχών, έχοντας κατά πληροφορίες λόγο και συμμετοχή στις επόμενες κινήσεις του: ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης που κατέχει ποσοστό μετοχών 5,09% και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος.



Οι προοπτικές για το τηλεοπτικό κανάλι, σύμφωνα με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων για το 2010 και των προβλέψεων για την αγορά της τηλεόρασης που έκανε ο Ηλίας Τσίγκας είναι απαισιόδοξες. Το Mega δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας των εσόδων που έχει ακόμη από την πώληση του ποσοστού του στη συνδρομητική πλατφόρμα της Nova.

Θα διατηρήσει μέχρι τέλους το 2011 το καθεστώς συμπίεσης στο κόστος λειτουργίας, με την ελπίδα ότι το 2012 η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η μείωση στο κόστος τηλεοπτικού προγράμματος αγγίζει το 50%, οι περικοπές αμοιβών στελεχών κυμαίνονται από 20% έως και 40% και οι δαπάνες λειτουργίας μειώθηκαν από 18% έως 20%.

(αναδημοσίευση από Ισοτιμία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: