mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δεν το περίμενε ο Μπόμπολας και λέει, πως θα κλείσει τα Μέσα του!

Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρισθεί κάτι. Οι εκδότες είχαν και έχουν τα Μέσα τους για να κάνουν δουλειές. Πάσης φύσεως. Κυρίως πουλάνε πολιτική και οικονομική ισχύ. Κεντρικός άξονας είναι η διαμεσολάβηση τους προς ιδίον συμφέρον. Στη λαίλαπα της κρίσης, του μνημονίου και του εργασιακού μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν για τους εργαζόμενους σε μια ρημαγμένη χώρα, τα Μέσα και οι ιδιοκτήτες τους έχουν τα δικά τους "βάσανα". Στο πεδίο της διαπλοκής τους με την κυβέρνηση εν προκειμένω.
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι: Θέλουν αυτοί οι εκδότες, αυτοί οι ιδιοκτήτες, αυτοί οι κεφαλαιούχοι που έχουν και τα ισχυρά ΜΜΕ να παραμείνουν στο παιχνίδι; Να έχουν ρόλο και την επόμενη μέρα; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό ξεκαθαρίζει και το τοπίο των αντιδράσεων των εργαζομένων.
Λέει, ο Μόμπολας, τρείς ώρες μετά την έκρηξη των εργαζομένων στο "Έθνος" πως θα κλείσει, την Τρίτη κιόλας, την "Ημερησία", το Sedra και ότι άλλο του βρίσκεται εύκαιρο αυτή τη δύσκολη στιγμή...
Δύσκολη γιατί δεν περίμενε την αντίδραση, τον ξεσηκωμό μετά την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου. Γεγονός που δείχνει πως μάλλον δεν γνωρίζει τίποτε για τη λειτουργία της εφημερίδας του και του κλάδου γενικά. 
Το πρόβλημα δεν είναι η μια απόλυση, έστω και η απόλυση ενός αγωνιστή συνδικαλιστή. Είναι ότι μέσα από αυτήν αποπειράται να σπάσει οποιαδήποτε αντίδραση στο άμεσο μέλλον. Για τις νέου τύπου εργασιακές σχέσεις που θέλει να εφαρμόσει στα νυν και τα αυριανά του Μέσα.
"Όλα αυτά γίνονται για την Πόπη;" ακούστηκε να λέει ο Μπόμπολας ανεβαίνοντας πάλι στο γραφείο του λίγο πριν λήξει η στάση εργασίας των συντακτών.
Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας Δευτέρα και Τρίτη, από αύριο αρχίζουν να ψηφίσματα καταγγελίας για την απόλυση της Πόπης.
Η εταιρεία φρόντισε να τρομοκρατήσει με την ανακοίνωση λουκέτου στα άλλα Μέσα της και παράλληλα προσπαθεί να επηρεάσει τη δικαιοσύνη με ανακοίνωση της με την οποία χαρακτηρίζει την 48ωρη απεργία παράνομη.
Στο "Εθνος" ως το βράδυ παρέμεναν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από όλα τα άλλα Μέσα, την Απογευματινή, το Alter, τον Alpha...
Στο blog των εργαζομένων της Απογευματινής http://freeapog.blogspot.com/2011/06/blog-post_4730.htmlδημοσιεύεται το ρεπορτάζ της συγκέντρωσης.

1 σχόλιο:

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ είπε...

Συνάδελφοι,
Είμαστε στο πλευρό σας και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συν. Χριστοδουλίδου.

Οχι στην τρομοκρατία των απολύσεων.

Συνδικάτο Τύπου - Τώρα !!!

"Ανασυγκρότηση" Τεχνικών Τύπου Αθήνας