mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Scanner & Calculator

Scanner

➢ Η παράδοση επίσημης παρουσίασης στα νέα τηλεοπτικά προγράμματα θα κρατηθεί και φέτος παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Στο τέλος του μήνα Mega και ΑΝΤ1 θα επιδείξουν το νέο τους πρόγραμμα ενώ ο Alpha δήλωσε πως θα απέχει.
➢ Τα μηνύματα στις συσκέψεις για την πορεία των διαφημιστικών εσόδων είναι αποκαρδιωτικά. Φαίνεται πως θα ισχύει το πιο μαύρο σενάριο καθώς οι πρώτες ενημερώσεις δείχνουν πτώση κατά 20% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2009.
➢ Το πρότυπο του night light show του CNN έχουν υπόψη τους τα στελέχη της ΕΡΤ που σχεδιάζουν το μεταμεσονύχτιο ελαφρύ ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ. Η πρόταση με τον Θοδωρή Αθερίδη φαίνεται να έχει προβάδισμα, αν και υπάρχει κι άλλο πρόσωπο που προτάθηκε εντός της ΕΡΤ.
➢ Με τη μεγάλη επιτυχία του Καλοκαιριού, την τούρκικη σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» θα πορευθεί ο ΑΝΤ1 ως τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά τα μέσα Οκτωβρίου η σειρά θα μεταδίδεται σε εβδομαδιαία βάση.
➢ Το κόψιμο του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων των 11.00 στην ΕΤ-1 θα αντισταθμιστεί από ένα νέο 20λεπτο δελτίο που σχεδιάζει να βγάλει η ΝΕΤ ακριβώς τα μεσάνυχτα.
➢ Αυτή την εβδομάδα αναμένεται νέα συνάντηση μεταξύ Forthnet (Νοva) και Σούπερ Λίγκα για την επέκταση της συμφωνίας των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η Nova προσφέρει 43 εκατ. ευρώ ανά έτος και ζητά επέκταση για 3 συν ένα έτος.
➢ Θα έχει, λένε, πρόβλημα ο Κώστας Αρβανίτης αν εμφανιστεί ως παραγωγός στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Τα ασυμβίβαστα που θέτει η κρατική τηλεόραση περιλαμβάνουν τη μη απασχόληση σε ηλεκτρονικό Μέσο.



Calculator

➢ 67%
Είναι το ποσοστό θεαματικότητας που φθάνει πλέον η μεταγλωτισμένη σειρά «Πάττυ» στο παιδικό κοινό. Αντιθέτως στις γυναίκες 15 ως 24 ετών η θεαματικότητα είναι 49,5% ενώ στο αντίστοιχο ανδρικό μόλις 7,7%.
➢ 30.000
νέους συνδρομητές κέρδισε το πρώτο 6μηνο του 2010 η συνδρομητική τηλεόραση της Nova. Και το νέο πρόγραμμα των ριάλιτυ στα ελεύθερα κανάλια δεν άρχισε ακόμη.
➢ 56,7%
Φθάνει η τούρκικη σειρά «Χίλιες και μια νύχτες» στις γυναίκες ηλικίας 45 ως 64 ετών. Η κατηγορία αυτή είναι η δημοφιλέστερη για το καθημερινό σήριαλ του ΑΝΤ1
➢ 403.000
Τηλεθεατές κατά μέσο όρο παρακολούθησαν τον Αύγουστο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega που βρέθηκε στην πρώτη θέση με πρωταγωνιστή σε ρόλο κεντρικού σχολιαστή τον Μανώλη Καψή.
➢ 9,6%
Σχεδόν διπλάσια είναι η θεαματικότητα της «Ελληνοφρένειας» του ΣΚΑΙ στο εμπορικό κοινό 15 ως 44 ετών. Ο μέσος όρος για το σύνολο του κοινού καταγράφεται στο 5%.
➢ 2,2
εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια θα πληρώσει η ΕΡΤ που εξασφάλισε τα δικαιώματα για τη μετάδοση των παγκόσμιων πρωταθλημάτων ανοικτού και κλειστού στίβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: