mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Διαφωνία για το νέο χάρτη στα ερτζιανά

ΑΠΟ τις συχνότητες της ΕΡΤ να βγαίνουν τα διαδημοτικά ραδιόφωνα, οι σταθμοί της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, προτείνει η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών της Αττικής. Η ΕΙΙΡΑ κατέθεσε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες της για το νέο ραδιοφωνικό χάρτη συχνοτήτων στη διαβούλευση με το Υπουργείο Μεταφορών, η οποία λήγει σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ι» η ΕΙΙΡΑ θέτει ευθέως ζήτημα για «στρέβλωση της συνταγματικής αρχής του πλουραλισμού» εξαιτίας του αριθμού συχνοτήτων που παραχωρούνται στην ΕΡΤ (συνολικά 12).

Για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς η πρόταση του ραδιοφωνικού χάρτη προβλέπει δυο σενάρια, 38 άδειες για ταυτόχρονη εκπομπή από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας και 38 άδειες συν 2 από τα κέντρα εκπομπής Πάρνηθας και Αίγινας. Οι ενστάσεις της ΕΙΙΡΑ αφορούν και στην πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών που προβλέπονται για τους σταθμούς των πολιτικών κομμάτων, των δήμων και της Εκκλησίας. Ειδικότερα γι’ αυτούς προτείνει να ενταχθεί και η Ελληνική Ραδιοφωνία στο σύστημα ταυτόχρονης εκπομπής από δυο κέντρα εκπομπής, έτσι ώστε να περισσέψουν συχνότητες για όλους τους παραπάνω. Δεύτερο σημείο τριβής είναι η ισχύς εκπομπής· ο χάρτης προβλέπει 3 κιλοβάτ για τους ιδιωτικούς σταθμούς και 55 ή 100 κιλοβάτ για την ΕΡΤ.

Το τρίτο σημείο διαφωνίας σχετίζεται με τη δυνατότητα των σταθμών της Εύβοιας να καλύπτουν τη Νότια και την Ανατολική Αττική. Η ΕΙΙΡΑ σημειώνει χαρακτηριστικά πως έτσι δημιουργείται μια νέα ανταγωνιστική αγορά εις βάρος των επενδύσεων των ραδιοφώνων της Αττικής.
(αναδημοσίευση από Ισοτιμία, 4 Σεπτεμβρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: