mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Να "δανείσουν" οι δημοσιογράφοι την επιχείρηση!

Δάνειο στην εφημερίδα η παρακράτηση μισθών!
Λίγο πριν τη σύγκρουση βρίσκεται η Ένωση Συντακτών Θεσσαλονίκης με την εκδοτική εταιρεία της «Μακεδονίας» και της «Θεσσαλονίκης». Η εκδότρια του συγκροτήματος Β.Σουλοπούλου λίγο πριν το 15άνταυγουστο κάλεσε τους συνδικαλιστές με μια νέα πρόταση. Να παρακρατείται για κάθε εργαζόμενο το 5,5% των ετήσιων αποδοχών του συν το δώρο των Χριστουγέννων. Μια μορφή «δανείου» των εργαζομένων προ την επιχείρηση, κρατήσεις που σύμφωνα με την πρόταση θα επιστραφούν μετά τον Ιούνιο του 2012. Σημειώνεται ότι ήδη η εφημερίδες χρωστάνε μισθούς στους εργαζόμενους. Η νέα πρόταση απορρίφθηκε από όσους συντάκτες βρίσκονταν στην εργασία τους μέσα στον Αύγουστο και νέα συνάντηση αναμένεται στο τέλος του μήνα.

(αναδημοσίευση από Παρασκευή και 13, 20 Αυγούστου)
Για το ίδιο θέμα το blog http://asyntaxtostypos.wordpress.com/
γράφει πως "Ομόφωνα το δσ κινείται στη στάση που έχει εκπονήσει από αρχές Ιουλίου: της ενιαίας αντίστασης των τριών Ενώσεων (Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού) να μην αποδεχθούν καμία περικοπή αποδοχών με οποιοδήποτε πρόσχημα. Τόσο ως προς τη μία όσο και ως προς την άλλη εφημερίδα. Είτε με επίκληση του νέου νόμου 3846 για εκ περιτροπής εργασία και μείωση μισθών (που επιχειρεί ο Μπακατσέλος), είτε με τη μορφή “δανεισμού” (που επιδιώκει τώρα η Σουλοπούλου -λεφτά να πάρουμε και όπως κι αν τα πάρουμε!). Πάντως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους: δηλ, επιδιώκεται να περικοπεί το 12.5% του μηνιαίου μισθού μας για 6 μήνες!. Ποιός εργαζόμενος μπορεί να το αποδεχθεί;
------___________________-----------------
Media-κα
➢ Διαγωνισμό για την ενοικίαση μονάδων μοντάζ έχει προκηρύξει η ΕΡΤ με προϋπολογισμό 264.000 ευρώ ανά έτος. Η κρατική τηλεόραση ζητά να νοικιάσει αναλογικά και ψηφιακά μοντάζ για την επόμενη σεζόν και ο διαγωνισμός λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου. Αξίζει επισήμανσης ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ κάνει ανάλογο διαγωνισμό αφού μέχρι τώρα η εργασία μοντάζ δινόταν με απευθείας αναθέσεις σε μικρότερα ποσά.
➢ Μετά από επίσχεση εργασίας δυο και πλέον μηνών, οι τεχνικοί στο Κανάλι 1 του Πειραιά πληρώθηκαν τους δυο από τους τρεις χρωστούμενους μισθούς τους. Έτσι το ραδιόφωνο του δήμου επέστρεψε στον αέρα αν και πίσω από τα μικρόφωνα το κλίμα είναι πολύ αρνητικό.
➢ Μιας και μιλάμε για ραδιόφωνα, ο χάρτης συχνοτήτων που παρουσίασε το υπουργείο Μεταφορών προς διαβούλευση με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στην περιφέρεια και στην Αττική, άναψε πάλι τον πόλεμο των συχνοτήτων. Ήδη σε αντιπαράθεση βρίσκονται οι σταθμοί της Αθήνας με αυτούς της Εύβοιας εξαιτίας των αλληλοκαλύψεων στη νότια Αττική.
➢ Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ για παρεμβολές που δέχεται στην Αθήνα από ευβοϊκό ραδιοφωνικό σταθμό, άνοιξε τη μάχη των ερτζιανών και κανείς από το υπουργείο δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το τι πρόκειται να ισχύσει.

! Η πρόταση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη για το ανταποδοτικό τέλος υπέρ ΕΡΤ δεν σημαίνει πρακτικά τη μείωση του ποσού που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες αλλά τη διαφοροποίηση του στην κατανομή. Από τα 300 εκατ. ευρώ σταθερά ετήσια έσοδα θέλει μεγαλύτερο ποσό για την ...πράσινη ενέργεια.

? 11 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της η ΔΕΘ. Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται οι δυο ημιτελικοί του Μουντομπάσκετ και στις 12 Σεπτεμβρίου ο μεγάλος τελικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: