mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Θερμός Σεπτέμβρης για τα ΜΜΕ σε όλα τα μέτωπα

News, η έκδοση της εβδομάδας

➢ Σαρωτικές αλλαγές στην «Ελευθεροτυπία» μετά την απομάκρυνση του διευθυντή σύνταξης Σήφη Πολυμίλη. Η απόφαση της μετόχου Μάνιας Τεγοπούλου το βράδυ της περασμένης Κυριακής πυροδότησε νέο κύκλο έντασης στην οδό Μίνωος.
➢ Η ίδια σε συνάντηση με αντιπροσωπεία των συντακτών ανήγγειλε πως θα γίνουν αλλαγές και στο ΔΣ της εταιρείας. Πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδιάζει την αντικατάσταση του προέδρου της εκδοτικής εταιρείας Θανάση Τεγόπουλου.Δεν αποκλείεται η παραίτηση του εκδότη σύντομα.
> Στην ΕΡΤ πάντως εκτός από πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο δεν έχουν γενικούς διευθυντές τεχνικών και οικονομικών ενώ από το διοικητικό συμβούλιο λείπουν δυο μέλη. Σύμφωνα δε με πληροφορίες δεν αποκλείεται με αφορμή την τοποθέτηση νέου διευθύνοντα στα μέσα Σεπτεμβρίου να αλλάξει και πάλι η σύνθεση του ΔΣ.
➢ Μεγάλη όπως ανέμεναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, η πτώση της διαφημιστικής δαπάνης τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Service η πτώση στην TV καταγράφεται στο 32,8%. Σώζονται οι εφημερίδες που παρουσιάζουν άνοδο κατά 13% τον Ιούλιο και κατά 4,23% για το 7μηνο του 2010.
➢ Αύξηση συνδρομητών κατά 5 με 6 χιλιάδες καταγράφει η Conn X TV μετά την απόκτηση των αθλητικών δικαιωμάτων ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ΠΑΟ. Η αδυναμία ωστόσο της πλατφόρμας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και το φιάσκο στη μετάδοση του αγώνα Ολυμπιακός Μακάμπι, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό.
➢ Θερμός προβλέπεται ο Σεπτέμβριος για τα ΜΜΕ και τις εφημερίδες. Ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στην ΠΟΕΣΥ να γίνει αποκλεισμός της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ.
➢ Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εκπομπές και οι αγώνες για τα πλέϊ όφ του Champions League σε Mega, κάθε Τετάρτη και ΝΕΤ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Ιδιαίτερο πρόβλημα έχουν στην κρατική τηλεόραση καθώς στο αθλητικό τμήμα οι περισσότεροι αθλητικοί συντάκτες είναι ακόμη αδειούχοι.
➢ Την εταιρεία MedNet προσέλαβε ο ΕΔΟΕΑΠ για τον έλεγχο των νοσηλειών των ασφαλισμένων του σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
➢ Ανησυχία και προβληματισμός στον «Αθήνα 9,84» μετά την παράδοση της έκθεσης ορκωτών λογιστών από την οποία προκύπτει πως οι ζημιές του σταθμού ξεπέρασαν τα 4 εκατ. ευρώ.
➢ Νέες ιδέες και κόνσεπτ για τηλεοπτικές παραγωγές αναζητά η Deutsche Telekom με τη διοργάνωση των Interactive TV Award 2011 για τρίτη φορά. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε δημιουργούς αλλά και εταιρείες που καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για την τηλεόραση του αύριο. Σχέδια για την ανάπτυξη κόνσεπτ enterataiment για IP TV με σύνθημα «Η τηλεόραση σε αρμονία με τη ζωή σου». Το καλύτερο σχέδιο θα βραβευθεί με το έπαθλο των 135.000 ευρώ.
➢ Μετά την digital TV έρχεται και η HDTV. Η Nova ετοιμάζεται για το μπουκέτο των καναλιών υψηλής ευκρίνειας που θα δίνονται στους συνδρομητές της από τον Σεπτέμβριο. Για τη λήψη τους όμως απαιτείται καινούργιος αποκωδικοποιητής.
➢ Αργά αλλά σταθερά ο ΣΚΑΙ αποκτά προφίλ ριάλιτυ εκπομπών και σόου. Ήδη αναζητά υποψήφιους που θέλουν να διορθώσουν on camera τον κήπο των σπιτιών τους.
➢ Τέλος στους περιορισμούς διαφήμισης στην τηλεόραση. Η νέα Τηλεοπτική Οδηγία που καταργεί το 20λεπτο ανάμεσα σε δυο διαφημιστικές διακοπές και καθιερώνει την έμμεση διαφήμιση ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο με τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος που εστάλη στο ΣτΕ.
➢ Στο τέλος Αυγούστου αποφασίζεται το νέο πρόγραμμα για την κρατική τηλεόραση. Το ΔΣ θα δώσει την έγκριση του μετά από την εισήγηση των γενικών διευθυντών ειδήσεων και ψυχαγωγίας.
➢ Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που συζητάνε για την παρουσίαση εκπομπής είναι και ο Θόδωρος Αθερίδης. Δεν θα ξαφνιαστούμε αν θα είναι καθημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: