mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να τα κάνουν

Τη χειρότερη λύση επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ για τα περίφημα μπόνους που δόθηκαν την περίοδο 2006-2008 σε προσωπικό και στελέχη της κρατικής τηλεόρασης. Προσπάθησε να τα κάνει "αόρατα" και έγινε ρεζίλι. Φυσικά η ανακοίνωση ότι έχουν αναρτηθεί κάπου στο κτίριο Γ' στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού προκάλεσε γενικό συναγερμό σε όλες τις εφημερίδες που έτρεξαν να βρουν τα ονόματα. Μια λίστα 20 και πλέον σελίδων κολλημμένη με ζιλοτέιπ στους τοίχους σε ένα άδειο από εργαζόμενους κτίριο. Και έτσι θεώρησε ότι τήρησε τη δέσμευση της 2ας Αυγούστου για διαφάνεια...
Τα ονόματα φυσικά και θα δημοσιοποιηθούν, παρά τις κουτοπονηριές της ΕΡΤ. Και είναι κρίμα θα μπούν όλα τα ονόματα στο ίδιο τσουβάλι, χωρίς την απλή υπενθύμιση των γεγονότων τότε.
Ας τους τα θυμήσουμε εμείς: Για το 2006 είχε υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση με την ΠΟΣΠΕΡΤ βάσει της οποίας περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι τςη ΕΡΤ θα έπαιρναν μπόνους της τάξης των 1000 ως 2.500 ευρώ για επιπλέον εργασία τους. Μαζί με αυτούς εμφανίστηκε και η κατηγορία στελέχη, πολύ λιγότερα άτομα, που έλαβαν περισσότερα από 350 χιλιάδες ευρώ για τον ίδιο λόγο. Τα ονόματα τους προφανώς και δεν αναφερόταν στη συμπληρωματική σύμβαση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.
Το καθεστώς των μπόνους συνεχίστηκε το 2007 και το 2008. Κάπως έτσι οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης έφθασαν στο συμπέρασμα τους πως "κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008 χορηγήθηκε το σημαντικό ποσό των 2.329.867€ με την μορφή χρηματικών αμοιβών (bonus), ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεών τους δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησής τους κατ’ άρθρο 17 παρ. 1α, β, γ και δ του ΓΚΠ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: