mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Δεν ξέρουν πόσους και ποιούς έχουν στην ΕΡΤ!

Πραγματικός πυρετός επικρατεί στο ραδιομέγαρο μετά την εντολή να καταγραφεί το προσωπικό της κρατικής τηλεόρασης, σε ποιές θέσεις απασχολείται και κυρίως πόσοι είναι ανά διεύθυνση και τμήμα. Ένα τόσο απλό ζήτημα για μια εταιρεία και όμως κανείς από τον διοικητικό μηχανισμό δεν μπορούσε να απαντήσει στα νέα μέλη του ΔΣ. Αξίζει πραγματικά τα μέλη του ΔΣ να ζητήσουν και να διαβάσουν το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης του 2007 που παραδόθηκε στον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και το οποίο καταλόγιζε συγκεκριμένες ευθύνες σε διοικητικούς παράγοντες και στελέχη της ΕΡΤ. Εκείνο το πόρισμα θάφτηκε στα σκοτεινά συρτάρια των υπουργών και ποτέ φυσικά δεν καταλογίστηκαν ευθύνες.



Σε ότι αφορά πάντως το προσωπικό σε μια από τις σημειώσεις , στη σελίδα 114, οι ελεγκτές αναφέρουν πως όταν ερωτήθηκε κορυφαίο στέλεχος της ΕΡΤ, επικαφαλής στη διαδικασία πρόσληψης των πρώην συμβασιούχων στην κρατική τηλεόραση με βάση το Π.Δ 164/2004, για το πόσοι είναι οι εργαζόμενοι αυτοί, απάντησε «ειλικρινά δεν γνωρίζω»! Και το απέσδωσε, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, στο γεγονός ότι κάθε διεύθυνση είχε τους δικούς της μεμονωμένους καταλόγους εργαζομένων.

Στη δίνη ερευνών
Έναν πανίσχυρο μηχανισμό που θέλει ανατροπή από τα θεμέλια του διαπιστώνουν οι καινούργιοι της διοίκησης της ΕΡΤ. Και ενώ μπροστά τους μετά και τη ρητή εντολή που δόθηκε για παράδοση συγκεκριμένου σχεδίου τον Μάϊο, είναι απλωμένα όλα τα θέματα, στην κρατική τηλεόραση άρχισαν να φθάνουν οι πρώτες κλήσεις για δίκη. Παράλληλα συνεχίζεται η εισαγγελική διερεύνηση των «σκανδάλων» και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος από την εισαγγελέα Π. Φάκου η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη σύνταξη του πορίσματος της.
Η κρατική τηλεόραης βρίσκεται στη μέση μιας πραγματικής δίνης από έρευνες εισαγγελέα, έλεγχο Ελεγκτικού συνεδρίου από τώρα και στο εξής σε βάθος 6ετίας, καταλογισμού ευθυνών και πιέσεων από την κυβέρνηση αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια.
Και ενώ η παραγγελία του Γιώργου Σχοινωτάκη έχει προκαλέσει τριγμούς και ανησυχία σε ορισμένα από τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, ο πρόεδρος και τα νέα μέλη του ΔΣ δέχονται καθημερινά παρέλαση υπευθυνών που είναι πρόθυμοι να τους ενημερώσουν για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση του ΔΣ για την αλλαγή των γενικών διευθυντών στους πέντε τομείς της ΕΡΤ, προγράμματος, ενημέρωσης, τεχνικών υπηρεσιών, διοίκησης-διαχείρισης και Ραδιοφωνίας. Για τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις αναπτύσσεται ένα φοβερό παρασκήνιο. Το πλαφόν στις ανώτατες αμοιβές που ορίστηκε, 6.180 ευρώ μεικτά για τους γενικές διευθυντές, οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς που ήδη βρίσκονται στην κρατική τηλεόραση. Εξαίρεση όπως όλα δείχνουν αποτελεί η γενική διεύθυνση ειδήσεων για την οποία ορισμένοι εκτός κρατικής τηλεόρασης προωθούν δημοσιογράφο εκτός ΕΡΤ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: