mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Σε αναζήτηση διεξόδου από την κρίση στον Τύπο

Η αναζήτηση ενός νέου επιχειρησιακού μοντέλου για τις εκδοτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως είναι η κατεύθυνση στο 63ο συνέδριο των εφημερίδων της WAN- IFRA και του World Editors Forum που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε αραβική χώρα.
Το παγκόσμιο εκδοτικό συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου στη Βηρυτό και προσελκύει το ενδιαφέρον των μεγάλων εταιρειών στην αγορά των ΜΜΕ. Κεντρικό θέμα των επιμέρους φόρουμ θα είναι η οικονομική κρίση και τα νέα ζητήματα που έχουν ανακύψει για τις εφημερίδες σε όλο τον κόσμο, έχουν προγραμματιστεί δε σχετικές συζητήσεις.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=82118
Όπως σημειώνει, η WAN οι κυκλοφορίες των εφημερίδων σε έντυπη μορφή χάνουν έδαφος με την έκρηξη των εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης και τα έσοδα των εκδοτικών επιχειρήσεων έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα εξαιτίας της πτώσης της διαφήμισης. Οι νέες πηγές εσόδων από ψηφιακές δράσεις των επιχειρήσεων Τύπου δεν προσφέρουν ορατή διέξοδο, ώστε να αντικαταστήσουν παραδοσιακές μορφές της έντυπης ενημέρωσης.
Το όποιο νέο αναγνωστικό κοινό έχει αποκτηθεί από την ανάπτυξη και εκμετάλλευση νέων ηλεκτρονικών πλατφορμών πληροφόρησης, είναι ο αδύναμος κρίκος στη στρατηγική που ενδεχομένως υιοθετηθεί για τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Επιπλέον η αξιόπιστη δημοσιογραφία έχει δεχτεί πλήγμα σε όλο τον κόσμο. Όπως τονίζεται, η επένδυση στη διατήρηση του ρόλου των εφημερίδων στην κοινωνία δεν κοστίζει και πρέπει να επιβεβαιώνεται συνεχώς.
Η συζήτηση που άρχισε το 2009 για την υιοθέτηση μοντέλων on line περιεχομένου, που θα διαμορφώνονται σε ενιαία κέντρα και θα διακινούνται σε πολλαπλές πλατφόρμες, αναμένεται να κορυφωθεί το 2010 και το συνέδριο του Λιβάνου τοποθετεί το θέμα αυτό στο επίκεντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: