mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Προωθούν μοντέλο με 3.500 εργαζόμενους στην ΕΡΤ

Ένα καινούργιο οργανωτικό μοντέλο για την κρατική ραδιοτηλεόραση αναζητά η νέα διοίκηση, εν μέσω ποικίλων πιέσεων εντός και εκτός ΕΡΤ για την υιοθέτηση συγκεκριμένων προτάσεων.Το επόμενο δίμηνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα πρέπει να αποφασίσουν για το νέο οργανόγραμμα της εταιρείας, το οποίο θα εξυπηρετεί τις κατευθύνσεις και τη φιλοσοφία, όπως σκιαγραφήθηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο.Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην προσπάθεια περικοπών και εκσυγχρονισμού εξετάζεται το σενάριο λειτουργίας της ΕΡΤ με 3.500 τακτικούς υπαλλήλους. Λύση δεν διαφαίνεται για το καθεστώς των συμβασιούχων, καθώς οι εισηγήσεις είναι αντικρουόμενες.Αφενός λέγεται πως οι συμβασιούχοι, εκτός των δημοσιογράφων, θα πρέπει, εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, να κριθούν από το ΑΣΕΠ. Αφετέρου υπάρχει πρόταση να συνεχίσουν να απασχολούνται με συμβάσεις έργου. Κορυφαίο στέλεχος της ΕΡΤ επισημαίνει στην «Ι» πως το έργο της διοίκησης είναι δύσκολο και καθημερινά εγείρονται εμπόδια. «Σε δυόμιση μήνες πρέπει να βρούμε λύσεις με στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον χρημάτων, τη διοικητική αναδιάρθρωση της εταιρείας και επίσης να συζητήσουμε για το στρατηγικό στόχο μας, το πρόγραμμα», δηλώνει.
http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=20&artid=82118



Κατά πληροφορίες μετά τις περικοπές περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, προωθούνται νέες ώστε να εξοικονομηθούν 40 εκατ. ευρώ στον ετήσιο προϋπολογισμό. Επιπτώσεις θα σημειωθούν και στο πρόγραμμα, καθώς το κονδύλι των μισθών είναι ανελαστικό. Στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης δεν αποκλείεται να ζητήσει η ΕΡΤ να γίνουν μετατάξεις προσωπικού.

Η ΕΡΤ διαθέτει σήμερα 3.700 υπαλλήλους, ενώ απασχολεί περίπου 1.100 συμβασιούχους, οι περισσότεροι εκ των οποίων καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρείας. Επανέρχεται ένα παλαιότερο σενάριο για «συγχωνεύσεις» ραδιοφωνικών σταθμών, ειδικά στην περιφέρεια με στόχο να κλείσουν ορισμένοι από τους 19 σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Χτες ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Γ. Γαμπρίτσος είχε συνάντηση με τους συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Ιούνιο του 2010. Οι συμβασιούχοι ζητάνε να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους, σε περίπτωση που δεν προλάβει η διοίκηση να ολοκληρώσει την αλλαγή του οργανογράμματος, την καταγραφή των αναγκαίων θέσεων και την αξιολόγηση του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: