mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

"Αλληλεγγύη" στους καναλάρχες που αυξάνουν τα διαφημιστικά τους έσοδα

«Η παρούσα δυσμενής οικονομική συγκυρία έχει επιδράσει αρνητικά στην οικονομική κατάσταση όλων των εμπλεκομένων φορέων, και δη των επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και των διαφημιστών και των διαφημιζομένων».
Με αυτή τη φράση στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που τσακίζει την κοινωνία και τους πολίτες της χώρας, η κυβέρνηση δείχνει την ευγνωμοσύνη της στους πλούσιους και έχοντες εξουσία. Στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Οι οποίοι για τρίτη φορά από το 2010, απαλλάσσονται από την πληρωμή ειδικού φόρου διαφήμισης. 
Και έτσι η δαπάνη των επιχειρήσεων μπορεί ανεμπόδιστα να ρέει προς την τηλεόραση. Τα πανελλαδικά κανάλια των κυρίαρχων συγκροτημάτων media είναι τα μόνα που το 2013 αύξησα τα διαφημιστικά τους έσοδα κατά 20% σε σχέση με το 2012 (άτιμη κρίση) και εμφανίζουν ως μεικτά έσοδα 500 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό μοιράζονται κατά τη Media Service 
οι σταθμοί  Mega, ΑΝΤ1, Alpha, Star, ΣΚΑΙ. Alter δεν υπάρχει πια, ΕΡΤ δεν υπάρχει πια. Και παρά την αύξηση της διαφήμισης στην τηλεόραση, αυτή και μόνο αυτή έχει για την κυβέρνηση "αρνητικές επιπτώσεις" από την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία. Πόσο δούλεμα στην κοινωνία πια...
Η τροπολογία αναφέρει συγκερκιμένα πως ο ειδικός φόρος τηλεόρασης 20%  που προβλέπεται με τη διάταξη του Ν. 3845/2010, (άρθρο 22) μετατίθεται από την 1.1.2014 στην 1.1.2015.
Το 2012 μετατέθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το 2013 μετατέθηκε με τροπολογία...
Αυτό κι αν είναι έκφραση αλληλεγγύης στους συν-εξουσιαστές του ελληνικού λαού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: