mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία στα ΜΜΕ, σαν να λέμε αγγαρεία...

Η πρόταση λέει του Διασωματειακού και της ΕΣΗΕΑ, είναι τα ΜΜΕ να απεργήσουν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, δυο ημέρες πριν τη γενική απεργία σε όλους τους κλάδους. Για να μην κοπεί, λέει, η ενημέρωση. Η οποία θα κοπεί βεβαίως για τις θέσεις όλων των κλάδων που  προετοιμάζονται για τη μεγάλη απεργία της 26ης.
Για αυτή την απεργία που υποτίθεται η απαίτηση είναι να γενικευθεί, να μετατραπεί  σε Πολιτική απεργία. Γενικευμένη ενάντια στην κυβέρνηση και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν χωρίς έλεος. Δεν αφορά μόνο κάποια μέτρα σε κάποιον κλάδο αλλά ολόκληρη την κοινωνία την οποία σφαγιάζουν τα σχέδια των νέων βάρβαρων μέτρων.
Και τα σωματεία στα ΜΜΕ αφού προηγουμένως έχουν αποδεχθεί τον διαμελισμό των εργαζομένων σε αυτά από υπόλοιπη την κοινωνία. Αφού κλείνουν το στόμα τους και σιωπούν στη μετατροπή ορισμένων Μέσων σε φερέφωνα διαφήμισης και προβολής φασιστικών ιδεών και δράσεων. Αφού έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα όχι για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά για την εξασφάλιση κάποιων στοιχειωδών κανόνων εργασίας μετά τις σαρωτικές απολύσεις και περικοπές των δυο τελευταίων χρόνων.
Θέλουν να απεργήσουν οι εργαζόμενοι δυο μέρες πριν. Γιατί; Για να πούμε να, βρε κάνουμε και εμείς απεργία για τα αιτήματα μας; Μας δουλεύουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: