mediatvnews.gr

mediatvnews.gr
Μας βρίσκετε πλέον εδώ στο mediatvnews.gr

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η μνημονιακή πολιτική στον ΕΔΟΕΑΠ καταψηφίστηκε


Αύριο για τον ΕΔΟΕΑΠ θα είναι μια άλλη μέρα. Η διοίκηση του οργανισμού καταψηφίστηκε από την πλειονότητα των 900 και πλέον μελών του ταμείου που βρέθηκαν χθές Σάββατο από τις 2.00 το μεσημέρι στην κρισιμότερη γενική συνέλευση του. Ως τα μεσάνυχτα που η συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της στην αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια βρίσκονταν περίπου 300 μέλη. Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός απολογισμός όπως και ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκαν ενώ δεν ελήφθη απόφαση για την αύξηση των εισφορών.
Το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο τέλος της συνέλευσης συνοψίζει σε μεγάλο βαθμό τα όσα ακούστηκαν στη 10ωρη γενική συνέλευση του οργανισμού. Τα μέλη του ταμείου δεν αναγνωρίζουν τις περικοπές που έγιναν από τη διοίκηση η οποία συμπεριφέρθηκε μνημονιακά στα πρότυπα της κυβερνητικής πολιτικής, μεταφέροντας στις πλάτες των ασφαλισμένων τα βάρη της πολιτικής των κυβερνήσεων ΔΝΤ, τρόϊκας, τραπεζών, του "κουρέματος" και της πολιτικής των εργοδοτών (απολύσεις, μη απόδοση εισφορών). Απορρίπτουν τις νέες περικοπές, ζητάνε πίσω τα "κλεμμένα" των αποθεματικών. Και αίρουν την εμπιστοσύνη τους στη σημερινή διοίκηση ζητώντας την παραίτηση του ΔΣ. 

Το Ψήφισμα της Γ.Σ 
Η σημερινή ιστορική ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε ομόφωνα:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.


2. Ζητάμε να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Τσμείου..
3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες..
4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ..
5. Ζητά διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.
6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητά άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.

Ρεπορτάζ για τη γενική συνέλευση στον "Ασύνταχτο Τύπο" και στους financial crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: